Connect with us

Actualitat

El GOB demana al Ministeri de Transició Ecològica que actuï per les obres del Passeig de Cala Rajada

El GOB demana al Ministeri de Transició Ecològica que actuï per les obres del Passeig de Cala Rajada

Els ecologistes consideren que l’Ajuntament de Capdepera i la Demarcació de Costes han comès infraccions

El GOB ha demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica que no es quedi de braços plegats en l’expedient obert per les obres en el passeig de Cala Rajada, perquè considera que a més de suposar una infracció de l’Ajuntament de Capdepera també n’hi ha per part de la Demarcació de Costas.

El grup ecologista ha recordat en un comunicat que va denunciar una possible infracció per part del Consistori per les obres de demolició i nova reconstrucció del mur i part del Passeig costaner que es troba en zona de Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT) i Servitud de Trànsit, sense comptar amb el preceptiu títol administratiu que ho autoritzi per al tram de l’obra que està entre les fites 564 al 582, segons els ecologistes.

El GOB considera que “també hi ha una clara irregularitat comesa per la Cap de la Demarcació de Costas a Balears al no ordenar la paralització de les obres en execució i permetre per tant la seva consumació”.

El GOB va denunciar davant la Demarcació de Costes el passat 3 de juny les “obres suposadament il·legals en el Passeig Amèrica de Cala Rajada”, perquè l’ajuntament emparava l’actuació en 500 metres lineals en una autorització d’obres d’emergència per a reparar el Passeig Marítim per danys de la tempesta Glòria, quan la borrasca només va danyar uns 50 metres de mur.

El GOB recorda que Costes va paralitzar les obres perquè només les havia autoritzat entre les fites 562 a 564 i va incoar expedient sancionador a l’Ajuntament de Capdepera per infracció greu de la Llei de Costes per fer obres sense el preceptiu títol administratiu.

Posteriorment, Costes va aixecar la paralització i des de mitjan juliol les obres han seguit fins al passeig situat front la Platja de Son Moll i estan a punt d’haver-se executat en la seva totalitat.

Són tendència