Connect with us

Comunitat

Balears suma quatre morts i 59 nous contagis per coronavirus

Salut comptabilitza 5 noves morts en centres geriàtrics de Balears

El Govern ha decidit aquest dilluns intervenir la nova residència del Patronat Joan XXIII d’Inca

La Conselleria de Salut ha informat que quatre persones més han mort de la Covid-19 a Balears, amb el que la xifra de morts a les illes des de l’inici de la pandèmia s’eleva aquest dilluns a 311; i s’han registrat 59 contagis nous en les últimes 24 hores. Els casos acumulats des que va començar la pandèmia ascendeixen a 14.588 a Balears, segons l’informe diari d’aquest dilluns per part de la Conselleria de Salut.

Els malalts hospitalitzats en planta són 210, tres menys que el diumenge, i en UCI hi ha 48 pacients, un més que ahir.

La situació en les residències de gent indica que aquest dilluns hi ha 115 residents amb el contagi actiu, 11 menys que el diumenge; i 102 hospitalitzats, dos menys que el dia anterior. Els morts es mantenen en 155. Els treballadors de residències de la tercera edat que són positius actius ascendeixen aquest dilluns a 74, tres més que el diumenge.

Per la seva part, la Conselleria de Salut, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials(IMAS), ha ordenat avui la intervenció de la nova residència del Patronat Joan XXIII d’Inca d’atenció a persones amb discapacitat per tal de frenar els contagis de COVID-19 i garantir l’atenció adequada als usuaris. Això després que s’hagi detectat un brot en aquestes instal·lacions que afecten 17 dels 19 residents, així com 4 dels 23 treballadors que fan feina a la residència. Tots es troben asimptomàtics en aquests moments, informa el Govern en un comunicat.

Són tendència