Connect with us

Actualitat

Els Socialistes de Mallorca exigeixen l’aplicació del pacte antitransfuguisme a Felanitx

Els Socialistes de Mallorca exigeixen l'aplicació del Pacte Antitransfuguisme a Felanitx

“El Pi i el PP s’aprofiten d’una situació de transfuguisme per consolidar el nou pacte de govern”, segons Miquel Àngel Coll

La Federació Socialista de Mallorca (FSM) ha reaccionat aquest mateix dilluns després de conèixer-se el pacte fet públic aquest matí a l’Ajuntament de Felanitx, format pel PP, el Pi i el regidor no adscrit, Joan Aznar. Mitjançant un comunicat, “exigim a les dues formacions que compleixin el Pacte Antitransfuguisme”.

Segons Miquel Àngel Coll, secretari d’Organització dels Socialistes de Mallorca, recorda que, precisament, “aquesta norma es va redactar per impedir que els partits s’aprofitassin de persones que abandonaven la formació política per a la qual s’havien presentat a les eleccions. El Pi i el PP s’aprofiten d’una situació de transfuguisme per consolidar el nou pacte de govern”, ha asseverat Coll.

El representant socialista recorda que “el suport del trànsfuga és innecessari per a la formació d’un nou govern, atès que El Pi i PP disposaven d’altres alternatives per constituir majories, o bé governar en minoria. És per això que els Socialistes de Mallorca es refermen en els seus postulats inicials; aquesta era l’operació que la dreta de Felanitx duia pensants des de fa temps”.

Per a Coll és més que evident el fet que ambdós partits estaven en negociacions encobertes des de feia mesos i que “únicament cercaven una excusa per rompre el pacte progressista que governava Felanitx des de 2015”.

Són tendència