Connect with us

Opinió

Res ha canviat a l’Ajuntament de Felanitx?

Res ha canviat a l'Ajuntament de Felanitx?

Si ens deixam orientar per les paraules de Joan Aznar, tant dóna que en l’equip de govern estigui el PP o el PSOE

Necessitat d’estabilitat política i municipal. Tal vegada aquesta és la paraula més pronunciada pels representants polítics del PP, el Pi i Joan Aznar aquest dilluns a Felanitx per a anunciar el nou pacte de govern. La resta podria resumir-se en un senzill canvi de cromos. Com si d’un equip de futbol es tractés. El PSIB-PSOE surt de l’equip titular per a donar entrada al PP. Però, aquest fet no suposa cap variació en l’esquema de joc, llevat d’alguns petits canvis bàsicament posicionals, per allò de continuar amb les comparatives futbolístiques o esportives.

Algunes curiositats que m’han cridat l’atenció de la roda de premsa d’aquest dilluns. Si ens atenim a les paraules pronunciades pel batle, Jaume Monserrat, la crisi de govern ha afectat de ple a la gestió municipal durant aquests últims dos mesos. Monserrat ha reconegut obertament que la situació havia provocat una paràlisi municipal i que ara hauran de remuntar tot aquest temps perdut. Això ve a demostrar que la crisi en el pacte (o les desavinences entre alguns integrants de l’equip de govern, segons la versió dels fets per part d’Aznar) va arribar a ser més acusada del que alguns havíem pogut arribar a imaginar.

També m’ha resultat curiós que Catalina Soler reconegués públicament que no van posar cap exigència a l’hora de formalitzar l’acord. Aquest detall, que podria entendre’s com un exercici de responsabilitat per part dels populars a l’hora de facilitar l’anomenat ‘pacte de l’estabilitat’, també dóna peu al fet que pugui ser interpretat com unes necessitats desesperades per accedir al govern municipal. Zero traves. Cap exigència. Tot facilitats. Pactar, pactar o pactar.

Curiós, com a mínim: el fet que la majoria dels representants socialistes hagin estat substituïts en l’equip de govern pels del PP no suposarà cap canvi en les futures decisions polítiques de l’Ajuntament

Significativa ha resultat també l’explicació oferta per Joan Aznar a l’hora de justificar el nou acord polític: “Les prioritats del primer pacte, són les mateixes que ara. Pràcticament calcades”. És a dir, el fet que la majoria dels representants socialistes hagin estat substituïts en l’equip de govern pels del PP no suposarà cap canvi en les futures decisions polítiques de l’Ajuntament. Com a mínim, l’explicació em resulta sorprenent i no crec que ni PP ni tampoc PSOE surtin ben parats davant tal justificació.

Per a acabar. El nou organigrama de l’equip de govern posa al descobert algunes llacunes de gestió que s’han procurat corregir ara. El fet que Joan Aznar no segueixi al capdavant de la Brigada, pot interpretar-se que aquest era un dels punts febles del regidor no adscrit. La seva gestió al capdavant d’aquest departament va ser molt qüestionada. Assumeix l’àrea Catalina Soler.

Al PP només li falta la delegació d’urbanisme per a completar el ‘pòquer polític municipal’, al marge de la batlia

El pes decisiu, per allò de les majories, de Joan Aznar no es veuen reflectides en les àrees municipals que haurà de gestionar. En canvi, el PP es fa amb el control d’àrees de gestió directament relacionades amb el dia a dia i amb un alta projecció electoral sempre que aprovi en la seva gestió: Afers socials (infància, adolescència i gent gran), salut i benestar, neteja, residus i brigada. Al meu entendre, li falta la delegació d’urbanisme per a completar el ‘pòquer polític municipal’, al marge de la batlia. 

Més sorprenent em resulta que als populars també els hagin assignat les àrees de Medi Ambient, ecologia i sostenibilitat. Això últim ja no quadra tant.

Melanie Mesquida pren més protagonisme en el nou organigrama a través de la delegació de Cultura.

Els concediran els grups de l’oposició els 100 dies de gràcia?. Veurem.

P.B.

Són tendència