Connect with us

Actualitat

L’últim ple de Sant Joan ignora per complet als 21 morts per la Covid-19 en la residència del poble

Ni l’equip de govern ni tampoc l’oposició van fer cap esment als greus episodis de contagi succeïts durant l’últim mes en el centre assistencial de la localitat

La residència Sèniors de Sant Joan ha acaparat bona part de l’atenció informativa de Mallorca, durant el passat mes de setembre, arran dels nombrosos casos de contagi detectats entre els usuaris del centre geriàtric. La situació ara com ara, afortunadament, dista molt de la que es vivia la primera setmana del mes passat.

Cal recordar, que 68 usuaris del centre de gent gran van donar positiu a les proves PCR practicades en el seu moment, després que fossin diagnosticats els primers contagis. Amb el pas dels dies els casos de contagi van arribar a afectar a més del 90% dels residents. Molts dels usuaris van haver de ser traslladats a diferents centres hospitalaris de l’illa donada la gravetat de la seva situació i 21 persones van perdre la vida després de no poder superar les complicacions originades després de contreure la malaltia.

Molts dels treballadors del centre també es van veure arrossegats per la situació epidemiològica, fins al punt que la mateixa empresa que gestiona la residència es va veure obligada a mobilitzar a Sant Joan a treballadors d’altres centres que també gestiona arreu de Mallorca. Malgrat que la situació ara mateix sembla haver-se normalitzat, alguns treballadors encara segueixen de baixa i no han pogut reincorporar-se als seus llocs de treball.

Tot el viscut durant el mes passat en el centre assistencial i exposat de manera resumida, no va ser suficient perquè la situació fos mínimament tractada en l’últim ple municipal celebrat per l’Ajuntament de Sant Joan aquest passat dijous. Cap integrant de l’equip de govern ni dels grups de l’oposició van fer cap esment a la greu situació viscuda durant setmanes en la residència de la localitat.

Ni tan sols una declaració institucional per lamentar els fets ocorreguts i en memòria de les víctimes

Un centre gestionat per una empresa privada, que disposa d’un nombre determinat de places concertades amb el Govern, fet que fa que el Consistori no tengui cap competència en aquest sentit, però que difícilment pot obviar una excepcional situació com la que s’ha viscut en un espai d’atenció sociosanitària situat en el seu propi municipi. Ni tan sols una declaració institucional per lamentar els fets ocorreguts i en memòria de les víctimes.

Cap representant de l’equip de govern va donar cap explicació en aquest sentit, ni tampoc cap representant de l’oposició va demanar res sobre l’assumpte. Res de res.

La pregunta estrella de la nit per part dels representants de MÉS per Mallorca al govern municipal, va ser interessar-se sobre els motius pels quals la pilota botava amb dificultats en la pista de pàdel. Va ser la segona relliscada política de la nit.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència