Connect with us

Actualitat

Artà decideix acollir-se a la iniciativa comercial a ‘Cel Obert’

Artà decideix acollir-se a la iniciativa comercial a 'Cel Obert'

L’objectiu és potenciar el comerç de proximitat i els centres urbans

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el batle d’Artà, Manuel Galán, han signat aquest divendres el conveni de col·laboració, amb caràcter pluriennal, de Cel Obert. L’objectiu d’aquest acord és reactivar i promoure el comerç de proximitat al municipi. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Direcció General de Comerç i a la qual ja s’han adscrit altres municipis de Mallorca, com es el cas d’Inca.

El vicepresident Yllanes ha recordat que els projectes a cel obert «estan emmarcats en el pla de reactivació de l’activitat comercial i econòmica dels municipis. Potenciam així el comerç de proximitat i els centres urbans, alhora que diversificam l’activitat econòmica. És per això que es treballa per signar convenis en el màxim nombre de municipis de les quatre illes». «Aquesta no és una actuació puntual, continuarem fent actuacions des d’ambdues administracions perquè tenguin continuïtat en el temps i permetin sortir de la situació que ha creat la pandèmia en el comerç local, i perquè volem impulsar i garantir els llocs de feina que depenen d’aquest sector», ha afegit Juan Pedro Yllanes.

Per la seva banda, la regidora de Comerç d’Artà, Maria Antònia Sureda, ha destacat «la clara voluntat de l’Ajuntament per donar suport al petit comerç» i ha recordat que «des de fa més de vuit anys que a Artà es pot comprar de tot, i ara més que mai continuarem treballant perquè la gent continuï comprant aquí».

L’import d’aquest conveni ascendeix a 14.000 euros, dels quals la Conselleria aporta 10.000 euros i l’Ajuntament d’Artà 4.000 euros. Aquesta inversió servirà per dur a terme actuacions per al foment i la promoció de l’activitat comercial del municipi i que s’hauran d’executar durant aquest darrer trimestre de l’any 2020.

Són tendència