Connect with us

Oci i Cultura

La millor veu, en el millor escenari: María José Montiel, a Cala Figuera

Tots els mallorquins i visitants tindrem l’oportunitat de gaudir de la seva veu aquest dissabte, 1 de juliol, al Caló d’en Busquets, dins de la Programació del V Festival Internacional de Música Vila de Santanyí

Premi Nacional de Música 2015 atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Espanya, revistes com Opera News (USA), Opera Actual (Espanya), Opéra Magazine (França), L’Opera (Itàlia) i Orpheus (Alemanya) posicionen a María José Montiel com una de les grans mezzosopranos de l’actualitat lloada per la bellesa del seu timbre, la seva delicadesa interpretativa i poder comunicatiu.

Haver cantat el Requiem de Verdi amb La VERDI a Milà com a part dels actes de l’Expo Milano 2015, i haver debutat en el Teatre Sant Carlo de Nàpols com a protagonista de Carmen, son només algunes de les seves millors actuacions que acumula la seva lloada trajectoria professional.

María José Montiel, considerada una de les millors mezzosopranos de l’actualitat.

En 2016 va destacar a l’estrena absoluta de María Moliner, d’Antoni Parera, en el Teatre La Zarzuela de Madrid i Shéhérazade, de Ravel, amb l’Orquestra de València. Després d’una gira de recitals per Espanya al juliol i agost que va incloure Astúries, Mallorca, Segòvia, Benicàssim i Santander, entre els seus propers compromisos destaquen un concert al costat de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid, Edgar, de Puccini, a Madrid, la Tercera Simfonia de Mahler amb la Simfònica de Balears i Carmen en l’Òpera de Miami.

Però abans de tot això, tots els mallorquins i visitants tindrem l’oportunitat de gaudir de la seva veu aquest dissabte, 1 de juliol, al Caló d’en Busquets a Cala Figuera (Santanyí), dins de la Programació del V Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. Es el plat fort de la programació. Miquel Estelrich, organitzador del programa, Ricarda Vicens, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, Vicenç Balaguer, músic i director d’Orquestra i la pròpia María José Montiel han presentat aquesta actuació aquest divendres en el Conservatori de Música de Palma.

María José Montiel, es declara una enamorada de Mallorca, ha destacat la ‘màgia especial’ que li suposa, cada vegada que ho ha fet, poder actuar a Cala Figuera. Ho defineix com a “l’actuació més diferent i meravellosa de totes les actuacions que un pot arribar a protagonitzar al llarg d’un any”. Per la seva banda, Miquel Estelrich, ha volgut destacar les figures de primer ordre mundial que hauran desfilat en aquesta nova edició del Festival de Santanyí, destacant la de María José Montiel, com la veu per exce.lència avui en dia en tot el panorama nacional. Vicenç Balaguer, que aquest dissabte dirigirà l’Orquestra del Festival de Santanyí, ha dit que “no hi ha res millor que poder gaudir de la música que acompanyat de bon amics”, en al·lusió a María José Montiel. La regidora de Cultura de Santanyí, Ricarda Vicens, ha volgut destacar la projecció i promoció internacional del municipi gràcies a la celebració d’aquest Festival, així com el seu esperit solidari, ja que la recaptació de totes les actuacions van destinades a entitats de caràcter social i humanitari.

Els assistents a l’acte també podran gaudir d’una obra artística en temps real del pintor Pep Coll, que plasmarà les seves sensacions en un quadre realitzat per l’ocasió.

 

Són tendència