Connect with us

Opinió

Tot ho fan pel bé del poble

Tot ho fan pel bé del poble

Que després d’anys d’abandó i deixadesa prou ho ha de menester

Ens faltaven peces per completar el trencaclosques felanitxer. Això era abans-d’ahir. Avui després de les aportacions i comunicats dels actors principals i secundaris d’aquesta història, que si no fos pel que està en joc, podríem qualificar d’opera bufa, ens trobam com abans, sense entendre el que està passant. Entre l’allau de comunicats, sembla que només en una cosa estan tots d’acord: tot ho fan per defensar els interessos del municipi. Si això fos veritat, ara mateix ja haurien deixat de banda els seus interessos personals i estarien fent feina tots pel bé de poble, que després d’anys d’abandó i deixadesa prou ho ha de menester.

L’any 1979 es van fer les primeres eleccions municipals de la democràcia postfranquista, a Felanitx aquestes eleccions les va guanyar l’UCD per majoria absoluta. El nou batle, Pedro Mesquida, feu un discurs en el qual, a més de felicitar el club de futbol Felanitx per haver ascendit a tercera divisió, va dir que el principal assumpte que s’havia de resoldre al municipi era el PGOU. Dimarts passat, en el comunicat del PP, aquest punt figurava també entre els primers temes a resoldre. Han passat quaranta-un anys, una mala fi de regidors, regidores, batles, i una batlessa, per la Sala, tots han lluitat per defensar els interessos del poble (ho volem creure així), però el PGOU encara segueix sense aprovar. Les males llengües de sempre diuen que tal volta aquesta qüestió urbanística, sigui la peça que ens manca per acabar el trencaclosques.

El PGOU encara segueix sense aprovar. Les males llengües de sempre diuen que tal volta aquesta qüestió urbanística, sigui la peça que ens manca per acabar el trencaclosques

Per a mi, la postura més coherent és la del Bloc: en vista que no hi ha cap possibilitat de mantenir el pacte han decidit dimitir de les seves funcions en el govern municipal, i les seves pagues. Si el regidor Aznar no es podia entendre amb la resta del seu partit, podia haver deixat l’acta de regidor, i la paga, un altre regidor o regidora hauria entrat en el seu lloc i es mantendria l’equilibri del pacte. Fins i tot, si tots, com diuen, no volen altra cosa que el bé del poble, el batle Montserrat podria haver mantingut en els seus càrrecs a Aznar com a independent, i a la resta de socialistes, amb el Bloc els números serien els mateixos.

Ahir mateix, Catalina Soler explicava per les xarxes que no hi havia cap pacte previ entre PP, Pi i Aznar. La veritat és que a mesura que avancen els esdeveniments, cada cop em costa més creure-ho. 

Catalina Soler explicava per les xarxes que no hi havia cap pacte previ entre PP, Pi i Aznar (…) cada cop em costa més creure-ho

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència