Connect with us

Vist a les xarxes

Sanitat imposa el tancament de Madrid

Sanitat imposa el tancament de Madrid

Tot i que la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, s’havia negat a complir l’acord en les últimes hores

El Ministeri de Sanitat obligarà Madrid i nou municipis més del voltant a aplicar les mesures restrictives per frenar la pandèmia. Tot i que la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, s’havia negat a complir l’acord en les últimes hores, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que les mesures seran de compliment obligat i que es publicaran en una ordre ministerial al BOE. De fet, s’ha mostrat sorprès pel gir de timó d’Ayuso.

En els nuclis urbans afectats per la mesura del govern de l’Estat només s’hi podrà entrar o sortir per raons de feina, estudis, d’esplaçaments a hospitals o urgències justificades.

A banda de la restricció de moviments, també s’aplicaran altres mesures per contenir els contagis.

– L’aforament de la restauració quedarà al 50% als espais interiors i al 60% a les terrasses. A més, es prohibirà el consum a les barres.

– Hi haurà un nou horari de tancament de bars i restaurants, les 23 h, però no es podran acceptar nous clients des de les 22 h.

– També es tancaran tots els parcs infantils.

Això afecta Madrid ciutat i nou municipis més: gairebé cinc milions d’habitants. Aquestes ciutats tenen els contagis fora de control: amb més de 500 contagis per cada 100.000 habitants

Són tendència