Connect with us

Actualitat

Els ajuntaments podran fer ús dels seus romanents “sense límit” de despesa

Plaça de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Durant el 2020 i 2021

Els ajuntaments podran fer ús dels seus romanents de tresoreria “sense límit” en els anys 2020 i 2021 una vegada que el govern espanyol ha anunciat aquest dimecres la suspensió de les regles fiscals, de manera extraordinària, en aquests dos exercicis i per indicació de la Unió Europea.

En una roda de premsa en el Congrés, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha dit que es tracta d’una bona notícia per a les entitats locals que fins ara no podien utilitzar els seus superàvits per llei, i ara podran fer-ho “bé en forma de serveis públics o ajudes a la reconstrucció econòmica i social”.

Montero ha explicat que la suspensió de l’aplicació de les regles fiscals afecta a totes les administracions, també a les comunitats autònomes, a les quals s’informarà d’això i de les seves previsions de dèficit en un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que tindrà lloc dilluns que ve.

La titular d’Hisenda també ha mostrat la seva preocupació pels ajuntaments sense romanents i s’ha compromès a cercar des del seu ministeri una solució per a aquestes corporacions que passa per habilitar un fons específic, si bé no ha informat quina quantia ascendeix encara que es manegen diverses propostes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència