Connect with us

Actualitat

Joan Aznar: “El problema del pacte de Felanitx té nom i llinatges, Xisco Duarte Barceló”

Joan Aznar: "El problema del pacte de Felanitx té nom i llinatges, Xisco Duarte Barceló"

L’exsecretari general de l’Agrupació local del PSIB-PSOE remet un dur escrit als mitjans per tal d’aclarir la seva postura i la situació política creada en el Consistori, segons la seva versió dels fets

L’exsecretari general de l’Agrupació local del PSIB-PSOE de Felanitx, Joan Aznar, ha fet arribar un escrit als mitjans per tal d’aclarir la seva postura i la situació política creada en el Consistori, segons el seu punt de vista. Un escrit on acusa directament al fins fa poc company de partit, Xisco Duarte, de ser el causant de la ruptura del pacte de govern entre El Pi, PSIB-PSOE i Bloc per Felanitx. En la seva llarga exposició de fets també deixa constància de desavinences personals, mentides i fins i tot amenaces.

Aquest és el seu escrit:

Primer de tot agrair al Bloc i al Pi de Felanitx que tot i tenir germans grans a Palma, no les hagin escoltat pensant sempre amb Felanitx cosa que no ha fet el PSOE que amb la seva actitud ha demostrat que la política municipal i les agrupacions locals importen poc. Dir-los també, encara que ja ho saben, que en política municipal la gent efectivament vota sigles, però també vota persones amb un percentatge que jo diria s’inclina més per lo segon.

De la darrera nota de premsa del PSOE no se desprèn cap tipus d’autocrítica i pensen que es posa al seu costat el Bloc per Felanitx amb la seva dimissió, primer partit que per boca del seu portaveu Miquel Lluís Mestre ha posat nom i llinatges al principal culpable de la desfeta del pacte, Xisco Duarte Barceló.
De veres, a dia d’avui, algú que estigui mínimament interessat en política municipal, pot creure que el bullit creat a la sala era un problema polític?
Un pacte anomenat continuista i d’esquerres que quinze mesos després d’haver partit té encaminats gran part dels projectes comuns dels seus distints programes electorals, pot tenir un problema polític?

– Deixalleria, projecte comú pràcticament a punt per licitar.
– Pista d’atletisme, projecte comú pràcticament a punt per licitar.
– Solar del carrer de s’aigua, comprat.
– Solar per escola nova, a punt de posar a disposició de la conselleria per a la construcció.
– Normes subsidiàries, adjudicat el concurs a l’empresa que l’ha de redactar.
– Nou contracte de neteja, feina des de el primer dia per a tenir-ho a punt per quan acabi l’actual.
– Sindicat, Sa Sínia, Casa d’en De La Rosa…..

Tot això sense deixar de banda la gestió diària i enmig d’una crisis sanitària sense precedents a on s’han hagut de prendre decisions pràcticament d’un dia per altre.

No hi hagut discussió política entre els tres partits del pacte en 15 mesos.
Hi ha hagut punts de vista diferents en alguns temes, com no pot ser d’altra manera, segons les ideologies de cada un.

De veres els entesos en política, jo no ho som gaire, encara pensau en un problema entre partits?

“De veres els entesos en política, jo no ho som gaire, encara pensau en un problema entre partits?”

Idò me sap greu dir-ho però no n’hi havia cap, el problema ha estat un, només un i té nom i llinatges, Xisco Duarte Barceló.

Al final els integrants dels diferents grups polítics som persones i tenim un límit, límit que el senyor Xisco Duarte Barceló ha sobrepassat d’un bon tros amb la seva prepotència, manipulació, mala fe i les seves formes deslleials cap a cada un dels integrants del pacte, inclosos dos dels seus companys de partit, la senyora Damiana Massutí i jo mateix, només s’ha lliurat la senyora Gràcia González la qual li ha comprat i beneït cada una de les seves malifetes.

Cronologia dels fets

Dia 25 d’Abril el senyor Xisco Duarte Barceló va demanar al batle Jaume Monserrat que me destituís com a regidor i al senyor Miquel Lluís Mestre, el seu suport en aquesta decisió. L’excusa? Una mentida, que jo havia estat denunciat i que era un escàndol que no ens podem permetre. Evidentment la mentida va tenir les cames curtes, mentides que posaven en boca de funcionaris paraules que mai varen pronunciar.

També va demanar la destitució de la seva companya Damiana Massutí amb la intenció de desviar els ulls de la gent cap a ella i fer-la culpable del que estava succeint que no era altre cosa que el cansament de tots de la seva prepotència i deslleialtat cap als seus companys i socis de govern.

Dia 19 d’agost es va convocar una reunió de pacte a on va quedar de manifest que les malifetes del senyor Xisco Duarte han estat moltes i variades, com bé ha manifestat el senyor Miquel Lluís Mestre, una vegada posat damunt la taula les paraules de cada un dels integrants del pacte, el meló va estat més podrit del que ens pensàvem.

Mentides, veritats a mitges, desacreditar a companys en públic, manipulació de paraules de funcionaris amb la intenció de fer quedar malament a companys, amenaces…..i tot perfectament demostrable i en ocasions acreditat documentalment.

“Mentides, veritats a mitges, desacreditar a companys en públic, manipulació de paraules de funcionaris amb la intenció de fer quedar malament a companys, amenaces…..i tot perfectament demostrable i en ocasions acreditat documentalment”

Fa mesos que els portaveus del Bloc i el PI sabien que jo aguantava dins el PSOE perquè era el millor que podia fer per intentar fer entendre al meu partit que la salvació del pacte passava per una decisió difícil, en Xisco Duarte no podia seguir. Ell havia de fer una passa enrere pel bé comú de Felanitx, del pacte, del partit i de l’agrupació. Però el partit ha posat el bé d’una persona per davant el bé de Felanitx, del pacte, del partit i de l’agrupació i això no crec que sigui un valor socialista.

I aquí es a on arriba la meva dimissió, quan ja no puc fer més quedant dins el PSOE per salvar el pacte. Quan el PSOE va quedar immòbil davant el problema que ens plantejaven, passaven les setmanes, el malestar no deixava fer feina i Felanitx començava a notar aquest immobilisme. La meva dimissió li va donar al PSOE un altra culpable que no fos el senyor Xisco Duarte. El PSOE ja està content, però a la vegada ha fet que tothom mogués fitxa, aviat tendrem un nou pacte. L’Ajuntament davant els temps complicats que ens esperen tornarà a funcionar i jo, a qui han qualificat de «trànsfuga i culpable» estaré ben tranquil amb la meva consciencia.

“Si el PSOE no s’atura d’amenaçar, espolsaré les estores i davall d’elles sempre hi ha molta brutor”

Continuaré essent regidor del grup no adscrit a l’Ajuntament de Felanitx, no entregaré la meva acta, la poden demanar 1000 vegades, que 1000 vegades contestaré que l’acta és meva i que també tenc votants que m’elegiren a jo, com a Joan Aznar, sense importar les sigles del PSOE. Dialogaré si així m’envien a demanar amb qui me cridi. Puc formar part del nou pacte, encara no ho sé, el que sí sé és que també puc fer una oposició responsable, vull fer feina per Felanitx el temps que pugui.

Acabar agraint els que m’han fet costat, tan família com amics de veres…i una cosa més si el PSOE no s’atura d’amenaçar, espolsaré les estores i davall d’elles sempre hi ha molta brutor. Si la seva guerra acaba aquí, jo també l’acabaré.

Joan Aznar
Regidor no adscrit a l’Ajuntament de Felanitx

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència