Connect with us

Vist a les xarxes

L’Audiència Nacional absolt els 34 acusats en el cas Bankia

La Fiscalia Anticorrupció demanava 8 anys i mig de presó per a Rodrigo Rato i penes per a la resta de persones

L’Audiència Nacional ha absolt aquest dimarts els 34 acusats del cas Bankia. La Fiscalia Anticorrupció demanava 8 anys i mig de presó per a Rodrigo Rato i penes de presó per a la resta de persones, però el tribunal diu que no queda provat que cometessin els delictes d’estafa als inversors i falsedat comptable dels quals se’ls acusava. En una sentència de 442 pàgines, el tribunal destaca que tant el Banc d’Espanya, com la Comissió espanyola del Mercat de Valors, el Fons de Reestructuració Bancària i l’EBA, l’autoritat bancària europea, van aprovar aquesta sortida a borsa, que va acabar provocant el rescat de l’entitat.

A més, assegura que el díptic contenia informació que era àmplia i certa. En aquest sentit, els magistrats diuen que Bankia va seguir la mateixa tècnica comptable que es va aplicar a la resta de Sistemes Institucionals de Protecció, que són aliances entre entitats, i d’on van sortir el Banc Base, Banca Cívica i el Banc Mare Nostrum, entre d’altres.

La resolució també diu que al judici només es van exposar actituds genèriques dels acusats i no es van jutjar actes concrets de cada un d’ells.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència