Connect with us

Oci i Cultura

La Simfònica de Balears torna a l’Auditori de Manacor acompanyat del virtuós pianista alemany Gerhard Opptitz

La Simfònica de Balears torna a l'Auditori de Manacor acompanyat del virtuós pianista alemany Gerhard Opptitz

El divendres, 2 d’octubre, a partir de les 19.30 hores

L’Orquestra Simfònica Illes Balears inicia aquesta setmana la temporada 2020-2021. Ho farà aquest pròxim dia 1 d’octubre amb una primera actuació al Trui Teatre de Palma, a partir de les 20.00 hores. L’endemà, el divendres 2 d’octubre a les 19.30 hores, celebrarà una segona actuació, en aquest cas a l’Auditori de Manacor, acompanyat del pianista alemany Gerhard Opptitz. El públic podrà gaudir de la interpretació vibrant i virtuosa del pianista alemany, d’unes peces de Beethoven en què també es podrà apreciar la influència de compositors com Mozart i Haydn.

Les entrades del  concertcom l’abonament per a la primera part de la temporada de la Simfònica estan a la venda i es poden adquirir a la pàgina web de l’Orquestra Simfònica Illes Balears. En el cas de l’actuació prevista a Manacor, es poden adquirir a la web del teatredemanacor.cat.

Gerhard Oppitz (Frauenau, 1953), primer solista de la temporada, ofereix prop de vuitanta recitals i concerts cada any, amb orquestres d’arreu del món. Posseeix un repertori variat i ampli, i les interpretacions de cicles de piano complets tenen un paper molt important en el seu programa de concerts. És el cas de solos per a piano de Schubert, les sonates de Beethoven i Mozart, El clavicèmbal ben temperat de Mozart o les obres de Grieg. Així mateix, el pianista és reconegut internacionalment sobretot per la interpretació de les obres completes de Johannes Brahms, un compositor amb el qual té una afinitat especial. De fet, ha interpretat més de 17 cicles complets de Brahms en les principals ciutats d’Europa. A més a més, Oppitz s’ha guanyat un reconeixement en la interpretació de música contemporània, en concret amb obres de Lutoslawski, Ligeti, Veerhoff, Boulez, Messiaen i Stockhausen.

Són tendència