Connect with us

Opinió

És neutral el Poder Judicial espanyol?

És neutral el Poder Judicial espanyol?

La sentència contra Torra la teníem tots molt clara abans que es dictàs

És clar que aquesta és una pregunta retòrica, adreçada a crear polèmica entre els que asseguren que “la justícia és igual per a tothom” i els que opinam que aquesta frase no és res més que una tapadora per amagar les grans injustícies que es perpetren cada dia a l’estat espanyol. I quedi clar que no estic parlant dels jutges de les nombroses audiències territorials, els quals vull pensar que fan la seva feina d’una manera tan honesta com saben i poden. Estic parlant dels tribunals superiors, com que ha decidit inhabilitat el president Torra, per exemple.

La sentència contra Torra la teníem tots molt clara abans que es dictàs. Està clar que l’esperit venjatiu de l’estat borbònic contra Catalunya ha prevalgut sobre qualsevol altra consideració. Però això ja no importa gaire, supòs que els catalans ja imaginaven el veredicte i tenen preparada la resposta. El que m’ha empès a fer aquesta consideració és l’actitud de Pablo Casado, el líder del PePé, un personatge que si es manté, o el mantenen alguns anys més, ens aportarà material suficient per escriure una «antologia de disbarats» similar a aquelles que publicaven els professors fa cinquanta anys amb les bajanades que escrivien els alumnes en els exàmens. Doncs resulta que el tal Casado diu que Torra ha estat inhabilitat gràcies a una denúncia que ells (el seu partit) van presentar.

No és necessari que els partits de la dreta i d’extrema dreta es vantin que els jutges fan els que ells volen, això ho sabem fa estona. Les denúncies de VOX, C’s i el PP van a missa i tenen cera del Corpus, ho hem vist mil i una vegades, no em cansaré ni us cansaré fent un inventari dels casos en què queda clar que la Justícia Espanyola no és neutral: la família Borbón segueix essent intocable, encara no s’ha jutjat a M. Rajoy per haver rebut sobres amb doblers negres, el PP tot i ser un partit tacat de corrupció fins a les arrels no ha estat mai inhabilitat i encara es presenta a les eleccions… pel que fa a les Illes Balears, basta la denúncia d’un franquista de província, com és Jorge Campos, perquè un jove hagi de partir a l’exili per mor d’una cançó.

Bé com he dit a l’inici, el titular és una pregunta retòrica, cadascú la pot respondre com li vingui de gust. 

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència