Connect with us

Oci i Cultura

Viu les festes, no siguis ase

Sota el hashtag #nosiguisase es pretén des del Govern Balear i Ajuntaments sensibilitzar als joves sobre els perills del consum excessiu d’alcohol i drogues a les festes populars

 Des del Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB)s’ha decidit aquest any continuar amb la campanya #nosiguisase.

Una campanya que va néixer l’any passat i aquest any pretén continuar amb la sensibilització dels joves sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars, que estan a punt de començar.

La campanya va dirigida sobretot a joves i es fa bàsicament a través de l’emissió de missatges preventius i de reducció de risc a través de xarxes socials i vídeos.

La campanya convida a gaudir del ball, de la música, de els nostres costums i recorda que en els espais on es consumeixi alcohol (revetlles, concerts, …) cal tenir en compte unes recomanacions bàsiques per tal de fer de la festa un moment de diversió i procurant reduir possibles males experiències.

La iniciativa recalca les regles bàsiques per anar de berbena i recorda temes tan importants com el si beus no agafis el cotxe, la utilització del preservatiu o la prohibició de venda d’alcohol als menors.

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, entre d’altres, s’ha suma a la campanya de sensibilització.

I és que segons dades del PADIB el 77% dels menors balears d’entre 14 i 18 anys consumeix alcohol i gran part d’aquesta ingesta es produeix durant les festes populars. A més, és rellevant destacar també que un 32% d’aquests ho fan excés posant en risc la seva salut.

 

 

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència