Connect with us

Oci i Cultura

Viu les festes, no siguis ase

Sota el hashtag #nosiguisase es pretén des del Govern Balear i Ajuntaments sensibilitzar als joves sobre els perills del consum excessiu d’alcohol i drogues a les festes populars

 Des del Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB)s’ha decidit aquest any continuar amb la campanya #nosiguisase.

Una campanya que va néixer l’any passat i aquest any pretén continuar amb la sensibilització dels joves sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars, que estan a punt de començar.

La campanya va dirigida sobretot a joves i es fa bàsicament a través de l’emissió de missatges preventius i de reducció de risc a través de xarxes socials i vídeos.

La campanya convida a gaudir del ball, de la música, de els nostres costums i recorda que en els espais on es consumeixi alcohol (revetlles, concerts, …) cal tenir en compte unes recomanacions bàsiques per tal de fer de la festa un moment de diversió i procurant reduir possibles males experiències.

La iniciativa recalca les regles bàsiques per anar de berbena i recorda temes tan importants com el si beus no agafis el cotxe, la utilització del preservatiu o la prohibició de venda d’alcohol als menors.

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, entre d’altres, s’ha suma a la campanya de sensibilització.

I és que segons dades del PADIB el 77% dels menors balears d’entre 14 i 18 anys consumeix alcohol i gran part d’aquesta ingesta es produeix durant les festes populars. A més, és rellevant destacar també que un 32% d’aquests ho fan excés posant en risc la seva salut.

 

 

 

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com