Connect with us

Oci i Cultura

L’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor adapta l’oferta educativa a la situació sanitària

L’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor adapta l’oferta educativa a la situació sanitària

De cara a la nova temporada oferirà cursos en línia i en horari de matí

El delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, i la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí (EMM), han presentat aquest dimarts, a la seu de l’Escola, l’oferta educativa de la institució per al primer quadrimestre del curs 2020-2021 i que contempla algunes novetats.

L’EMM ha decidit adaptar-se a les necessitats que la situació sanitària actual ha generat. La primera és la inscripció telemàtica. Així, s’ha incorporat la possibilitat de fer la matrícula i el pagament de la taxa dels cursos que imparteix en línia. D’aquesta manera es pretén també agilitar el tràmit. El termini d’inscripció als cursos de llengua catalana obert dia 25 de setembre es mantindrà obert fins el diumenge dia 4 d’octubre.

Dins l’oferta de català hi ha dues novetats més: cursos en línea i cursos en horari de matí. S’ofereixen un total 14 cursos diferents corresponents als nivells oficials de català: A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu. Així mateix, de tots els nivells s’ofereix la modalitat presencial i la modalitat en línea. A més a més, els nivells C1 i C2 s’ofereixen en horari de matí i capvespre. Es tracta d’un important avanç que obri un ventall molt més gran de possibilitats perquè l’alumnat pugui escollir l’opció que més s’adapti a les seves neccessitats i a la seva disponibilitat.

La directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló, ha informat que des de divendres han visitat el web 930 usuaris i que el temps màxim que un usuari ha necessitat per fer el tràmit de matrícula és de 3 minuts i 40 segons. La directora ha insistit que és molt important que l’alumnat s’apunti a la llista d’espera perquè, així, es podran crear nous grups si la demanda ho requereix. Si bé la situació sanitària ha reduït molt la capacitat real dels grups, amb les modalitats en línia i la duplicació de grups s’intenta donar cabuda al major nombre d’alumnes possible.

Enguany es continua amb la proposta de cursos de sons de pagès

D’altra banda i pel que fa a la resta d’oferta formativa de l’Escola Municipal de Mallorquí, dia 9 d’octubre s’inciciarà el termini d’inscripció als cursos d’instruments tradicionals. Enguany es continua amb la proposta de cursos de sons de pagès, amb dos nivells diferents, i amb el curs dedicat a ensenyar a tocar xeremies, tamborí i flabiol i que, a més a més, enguany també s’oferirà per primera vegada a Son Macià.

Pel que fa a l’oferta de ball de bot, la directora, Margalida Rosselló ha explicat que, arran de la situació generada per la COVID-19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, del Govern de les Illes Balears, del servei de prevenció de l’Ajuntament de Manacor i, sobretot del professorat de la secció de ball, s’ha decidit posposar l’inici dels cursos al mes de gener a l’espera de l’evolució de la situació.

S’ha decidit posposar l’inici dels cursos de ball de bot, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries

Per la seva banda, el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, ha destacat que, des dels darrers anys, “l’Escola evoluciona al ritme que marca el poble, al ritme de les demandes i necessitats educatives de l’alumnat” i ha remarcat que, “enguany, més que mai a causa de la situació sanitària que vivim, l’Escola ha realitzat un gran esforç d’adaptació i d’evolució tant a nivelll organitzatiu com pedagògic”.

Així mateix, Llodrà ha explicat que també estan treballant en la planificació de dos cicles de conferències. El primer, Periodisme.cat, estava previst per als mesos de març i abril del curs passat i es va haver d’interrompre a causa de l’estat d’alarma.

D’altra banda, l’historiador Toni Tugores i Margalida Rosselló coordinaran un monogràfic sobre memòria històrica als mesos de febrer i març del 2021.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència