Connect with us

Actualitat

El Bloc decideix sortir del govern municipal de Felanitx

El Bloc decideix sortir del govern municipal de Felanitx

Justifiquen la decisió presa en assemblea “perquè no volem ser la crossa del PI i menys del PP-PI”

El Bloc per Felanitx va decidir aquest dilluns a la nit en assemblea que els seus regidors abandonin el govern municipal que consideren “acabat”. El Bloc es considera una víctima per partida doble de l’aliança que varen establir el Pi i el PSIB-PSOE a principis d’aquesta legislatura i de la crisi entre ells.

La prioritat del Bloc és que “l’Ajuntament de Felanitx tengui un equip de govern en pocs dies. I no allargar aquesta situació”. Després de la decisió de sortir del govern municipal, diuen que es tornen a situar “a la casella de sortida de la negociació, com si fos el maig del 2019. Tenim la predisposició en favor de la constitució d’un equip de govern viable a Felanitx, en majoria o en minoria o des de l’oposició, en el qual les posicions del Bloc tenguin el pes que els vots els varen atorgar”.

El grup municipal del Bloc manifesta també que “està per seguir la política que marca l’assemblea del partit, no és una continuació del grup del PI ni té cap pacte especial amb el PI, ni és un instrument que vengui a completar la composició de lloc que s’han fet altres grups polítics: fa dies que el PSOE, Podem, el PP, el PI i en Joan Aznar juguen a decidir pel Bloc segons els convé, el posen aquí o allà segons la seva conveniència. No anam de la cordeta de ningú”, manifesten.

El Bloc es considera una víctima per partida doble de l’aliança que varen establir el Pi i el PSIB-PSOE a principis d’aquesta legislatura i de la crisi entre ells

Manifesten també estar disposats a “xerrar amb tots els grups excepte els que ens volen a la presó. I ho volem fer directament: no volem que altres xerrin per nosaltres. Això sí, el Bloc no participa ni vol participar en un equip de govern que sembli de centreesquerra i que sigui de dretes.

Tot això no és lliure de dificultats. Felanitx té 17 regidors/es: els del PSOE actuals no estan en condicions de participar en un equip de govern, n’Aznar va per lliure, Podem només en té un i per tant un equip d’esquerres al 100% no té prou regidors ni és viable”.

“Fa dies que el PSOE, Podem, el PP, el PI i en Joan Aznar juguen a decidir pel Bloc segons els convé, el posen aquí o allà segons la seva conveniència”

Continuant amb les travesses, també exposen que “un pacte a la dreta PP-PI-Vox suma 9 i deixa el Bloc a l’oposició. Però això, no està a les nostres mans. Un equip de govern tipus gestora, amb majoria de 9 o en minoria, ha de fixar acords molt clars i amb prou elements atractius per al Bloc per a participar-hi assumint la gestió d’algunes regidories o des de l’oposició. Podria comptar amb persones del PSOE, però no les actuals que ens han duit a aquesta situació. No volem ser la crossa del PI i menys del PP-PI”, conclouen.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència