Connect with us

Opinió

El trencaclosques felanitxer

El trencaclosques felanitxer

En la crisi política del pacte municipal han primat els personalismes

Escric sense conèixer la decisió que prendrà aquest dilluns, el Bloc per Felanitx respecte a la nova situació del consistori felanitxer després de l’abandó del grup socialista per part de regidor Aznar, i la següent decisió del batle Montserrat de cessar els regidors socialistes de les seves àrees de gestió. Ara mateix intentar bastir una opinió sobre aquest tema és com voler compondre un trencaclosques sense disposar de totes les peces. Així i tot, una de les peces que manquen, la decisió que prendrà el Bloc, és irrellevant si consideram la nova composició del consistori de Felanitx.

El regidor Aznar, per molta retòrica que apliqui a les seves explicacions, argumentant que la seva decisió és molt pensada i dolorosa, i que la presa pel bé del municipi, no arriba a desfressar el fet que ha lliurat el control de l’ajuntament a Catalina Soler. Són faves comptades.

El regidor Aznar, per molta retòrica que apliqui a les seves explicacions, no arriba a desfressar el fet que ha lliurat el control de l’ajuntament a Catalina Soler. Són faves comptades

Per a muntar el trencaclosques ens manquen emperò altres peces: no sabem que ha passat en el si del grup municipal socialista ni quan van començar les malfiances entre Duarte i Aznar; podem intuir, només intuir, que el batle Montserrat ha aprofitat la diferencies entre els socialistes per no deixar la batlia en mans de Duarte en menys d’un any, i per això ha oblidat que el pacte el tenia amb el PSOE i no amb un dels seus regidors, podem, fins i tot, imaginar un pacte secret entre Montserrat, Aznar i Catalina Soler (la resta de les integrants del PP em sembla que tenen molt poc a dir en aquesta qüestió). La realitat és que si l’Ajuntament de Felanitx fins ara havia funcionat al ralentí, ara està aturat per complet.

La realitat és que si l’Ajuntament de Felanitx fins ara havia funcionat al ralentí, ara està aturat per complet

Una solució hauria estat salvar el pacte mantenint-hi els regidors socialistes i el mateix Aznar, però això sembla que era que no ha estat possible, han primat els personalismes. Tal volta si com proposava en aquest mateix espai fa unes setmanes, per anar a una llista electoral s’hagués de demostrar abans la idoneïtat pel càrrec al qual s’aspira, tindríem a l’ajuntament persones més competents i amb més capacitat per negociar. O qui sap si, i això és pura especulació, seria impossible confeccionar una llista completa.

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència