Connect with us

Vist a les xarxes

La preocupant crida de la Comissió Europea: La situació de la pandèmia és pitjor ara que fa sis mesos

A partir del pròxim dilluns: El Govern imposarà l'ús obligatori de mascareta al marge de la distància de seguretat

Adverteix que es fa necessari prendre mesures urgents perquè podem estar davant l’última oportunitat d’evitar una repetició del que va passar a la primavera

La Comissió Europea alerta que la situació de la pandèmia és pitjor ara que al març i abril en alguns països i aquest dijous ha volgut llançar un missatge d’advertència als estats: es fa necessari prendre mesures urgents perquè podem estar davant l’última oportunitat per evitar una repetició del que va passar a la primavera.

L’augment dels casos de contagi s’explica, segons la comissió, perquè les mesures de contenció no han estat efectives o no s’han aplicat correctament, i quan hi ha hagut la necessitat de retirar les mesures a principis de l’estiu ha passat el que s’esperava: l’augment de les infeccions. Davant aquesta situació i sense mencionar cap país en concret, la comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha fet una crida a actuar: “Veig la necessitat absoluta d’enviar un missatge molt clar i contundent als estats membres. Les recomanacions que vam fer al juliol són més necessàries que mai. Tots els països membres han d’aplicar mesures immediatament davant el primer senyal de rebrot”.

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties assegura que la majoria de contagis es produeixen en trobades privades, com dinars o sopars familiars, festes i noces, i recomana evitar llocs tancats, respectar la distància de seguretat i dur la mascareta en llocs molt concorreguts.

Són tendència