Manacor té llits de l'UCI disponibles, però l'Hospital d'Inca els té tots ocupats
Connect with us

Actualitat

Manacor té llits de l’UCI disponibles, però l’Hospital d’Inca els té tots ocupats

Manacor té llits de l'UCI disponibles, però l'Hospital d'Inca els té tots ocupats

En cas que un altre malalt necessiti ingressar en el centre hospitalari del Raiguer, haurà de ser traslladat a Son Espases

La situació de les Unitats de Vigilància Intensiva dels dos centres hospitalaris públics de l’interior de Mallorca, sembla que viuen les altes taxes d’hospitalització que està provocant la Covid-19 de manera molt diferent. Així es desprèn de la situació a dia d’avui del grau de disponibilitat de llits pel que respecta als hospitals d’Inca i Manacor.

En el centre hospitalari del Llevant, i segons les dades aportades per aquest centre aquest mateix dijous, un sol pacient roman ingressat en l’UCI per un cas de contagi. La situació que es viu a l’hospital d’Inca sembla ser molt diferent, ja que els seus únics 4 llits dels quals disposa aquesta unitat d’hospitalització estan ocupats per pacients. En cas que un altre malalt necessiti ingressar en l’UCI, haurà de ser traslladat de manera immediata a Son Espases, segons ha reconegut el director general del Servei de Salut de Balears (Ib-Salut), Juli Fuster.

Els hospitals públics de Balears compten amb 150 llits en les UCI, dels quals aquest dijous estan ocupats 67, segons Fuster, qui ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat als ciutadans perquè hi ha espai suficient en les UCI de cara a aquesta segona onada de la pandèmia.

Fuster ha explicat que els llits d’UCI es gestionen i s’obrin i tanquen segons les necessitats sanitàries de cada moment.

Sobre la crítica dels sindicats per la falta de personal als hospitals i centres de salut, Fuster ha mostrat el seu respecte, si bé ha recordat que des del passat mes de març l’Ib-Salut ha contractat 900 professionals.

Són tendència