Connect with us

Comunitat

Preocupació entre els responsables sanitaris per l’increment de pacients ingressats a les UCI

L'Hospital de Manacor redueix fins a 10 el nombre d'ingressats, però un d'ells a l'UCI

Balears suma 140 nous positius i quatre noves morts entre usuaris de residències en les últimes hores

Balears ha notificat 140 nous contagis de la Covid-19 en les últimes 24 hores, període en el qual han mort 4 persones amb coronavirus residents en geriàtrics.

No obstant això, la xifra oficial de morts comunicada al Ministeri de Sanitat ascendeix aquest dijous a 293, 1 més que ahir, perquè aquesta dada procedeix del Servei de Epidemilogía, que recopila la informació amb dies de retard.

Avui dia d’avui 333 persones es troben hospitalitzades en centres sanitaris de les quals 266 romanen ingressades en planta (1 més que el dimecres) i 67 estan en vigilància intensiva (el mateix número que aquest passat dimecres).

La taxa de positivitat de l’última jornada, amb 2.825 test de PCR, s’ha situat en el 4,9%.

S’han produït 347 altes per part dels serveis d’Atenció Primària i 21 persones contagiades han abandonat els hospitals.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, que ha ofert les principals dades en una roda de premsa, ha ressaltat que des de la setmana passada s’han reduït significativament els nous casos diaris (d’uns 215 a uns 140 de mitjana) i la positivitat, que ha passat del 9% a una mitjana per sota del 5%.

No obstant això, ha expressat la seva preocupació per l’increment dels pacients ingressats en unitats de vigilància intensiva, lligat directament a la mortalitat de la pandèmia en aquesta segona onada de contagis.

Així mateix, Arranz ha posat l’accent en la diferència significativa de l’evolució de la pandèmia entre illes, ja que mentre la taxa de positivitat a Menorca en l’última setmana ha estat del 1,4%, a Mallorca ha rondat el 5%, a Formentera s’ha aproximat al 6% i a Eivissa se situa en el 10,5%.

Dels nous positius diaris, 98 s’han registrat a Mallorca, on estan ingressats en hospitals 275 malalts, 60 d’ells en UCI, i 4.038 persones són seguides a domicili per serveis d’Atenció Primària.

Malgrat l’increment de morts de 132 a 136 des de l’inici de la pandèmia, la situació general de les residències ha millorat en les últimes hores. Aquest dijous hi ha 217 usuaris amb contagi actiu, un 10% menys, dels que 113 estan hospitalitzats.

Dels últims brots en centres de majors, 72 casos s’han donat en la Bell Entorn de Sóller, on han mort 14 usuaris, mentre que en la de la Bonanova de Palma s’han registrat 12 positius.

Són tendència