Connect with us

Actualitat

Primera pedra de la primera promoció d’habitatges de protecció oficial a Son Servera

Primera pedra de la primera promoció d'habitatges de protecció oficial a Son Servera

S’ubicarà al nord-est del nucli urbà i limita amb l’antic traçat ferroviari

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, avui ha posat la primera pedra de la promoció de 42 habitatges de protecció pública (HPO) que es començarà a construir a Son Servera.

Armengol ha destacat la importància d’aquest acte, perquè aquesta serà la primera promoció d’HPO a Son Servera. «És un projecte ambiciós, de 42 habitatges, que mostra la nostra ferma voluntat d’ampliar l’oferta d’habitatge públic», ha explicat la presidenta.

També ha agraït a l’Ajuntament de Son Servera la feina que han fet per desencallar el projecte, que s’inicià durant el mandat de Francesc Antich, i l’esperit col·laborador de l’equip de govern municipal durant tot el procés.

Natàlia Troya, batlessa de Son Servera, ha remarcar la fita històrica que suposa per al municipi la construcció d’habitatge públic, que permetrà accedir a «un habitatge adequat, assequible i adaptat» als veïnats de Son Servera que ho necessitin.

S’ubicarà al nord-est del nucli urbà i limita amb l’antic traçat ferroviari

La batlessa, Natàlia Troya, la presidenta del Govern, Francina Armengol i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, durant l’acte celebrat aquest dimecres a Son Servera.

El conseller de Mobilitat i Territori, Marc Pons, ha remarcat la «resposta contundent» que aquests 42 habitatges suposen al problema de l’habitatge al municipi: «Feim feina per crear una gran xarxa d’habitatge públic que arribi arreu de les Balears», ha afegit.

Característiques de la promoció

La promoció s’ubica al nord-est de Son Servera i limita amb l’antic traçat ferroviari. La parcel·la té forma rectangular no regular i limita amb el carrer de Goyena (6 m d’amplada), el carrer des Cos (7,75 m) i el carrer de Fra Garí (7,90 m), i, a la part baixa, amb un camí que la connecta amb la via verda.

Dels 42 habitatges que es construiran, dos són de tres dormitoris, vint són de dos dormitoris i vint més són d’un dormitori. També es construiran 42 aparcaments. Tres pisos i tres aparcaments seran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Els elements arquitectònics permeten que la construcció estigui totalment integrada dins l’entorn i la forma del solar, i la solució arquitectònica triada, en blocs, generarà dos espais intermedis concebuts com a patis de parcel·la, que recordaran els patis tradicionals.

L’edificació seguirà totes les recomanacions d’una construcció sostenible, pensada i orientada per aprofitar al màxim els recursos naturals disponibles. El projecte arquitectònic està signat pels arquitectes Marta Pers i José Manuel Toral.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència