Connect with us

Actualitat

40 detinguts per empadronar a immigrants de manera il·legal en domicilis de Manacor

40 detinguts per empadronar de manera il·legal a immigrants en domicilis de Manacor

El principal investigat, falsificava diferents documents a canvi d’una prestació econòmica, fet que afavoria l’obtenció de l’autorització de residència a l’Estat per reagrupació familiar

Agents de la Policia Nacional han detingut a 40 homes, 39 d’ells d’origen marroquí, com a presumptes autors d’un delicte de falsedat documental. Entre els arrestats també hi figura un ciutadà espanyol, aquest últim com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental, afavorint la immigració il·legal, falsificant documents oficials i privats amb l’objectiu que els interessats poguessin aconseguir per als seus familiars l’autorització de residència a l’Estat per reagrupació familiar.

Els documents falsificats es tractaven de contractes d’arrendaments urbans, així com certificats d’empadronaments i convivència de l’Ajuntament de Manacor i sobretot informes d’adequació de l’habitatge.

Contraprestació econòmica per cada tràmit de cadascun dels investigats, que oscil·lava entre 500 i 3.500 euros

Al capdavant de la trama es trobava el principal investigat, un ciutadà espanyol de 50 anys d’edat, que seria qui actuava baix demanda de la resta d’investigats, a qui cobrava diverses quantitats de doblers que oscil·laven entre els 500 i 3500 euros per persona, i qui suposadament falsificava els documents.

Per a això realitzava un suposat contracte d’arrendament urbà del seu habitatge en propietat, on consignava als investigats com a arrendataris, per a després falsificar al seu nom en els certificats d’empadronament i en alguns casos de convivència dels investigats.

A més i atès que per a la tramitació de l’Expedient de Reagrupació Familiar, és necessari un Informe d’Adequació de l’Habitatge, també falsificava aquest document, amb el que la resta d’investigats es personaven en les oficines de l’Àrea de Treball i Immigració de la delegació del govern espanyol a Balears per a sol·licitar la reagrupació familiar dels seus familiars al seu país d’origen.

D’aquesta manera el principal investigat obtenia un benefici econòmic i la resta d’investigats disposava d’una eina per a aconseguir que els seus familiars poguessin obtenir autorització de residència per reagrupació familiar.

Una vegada esbrinada la trama i amb totes les proves i vestigis de les falsedats comeses, els agents van identificar als presumptes autors, precedint a la detenció d’aquests, 39 per un delicte de falsedat documental, tractant-se d’immigrants amb residència legal a Mallorca, així com del ciutadà espanyol que a més de la falsedat documental, també va ser detingut per afavorir la immigració il·legal.

Són tendència