Connect with us

Actualitat

“El pacte de Felanitx està mort”

El cap de files del Bloc per Felanitx, Miquel Lluís Mestre

El cap de files del Bloc per Felanitx, Miquel Lluís Mestre, culpa als socialistes de no haver sabut resoldre els problemes interns que han acabat condemnant al pacte de govern

El pacte de govern subscrit fa ara 15 mesos entre el Pi, PSIB-PSOE i Bloc per Felanitx sembla tenir les hores comptades. El batle, Jaume Monserrat, que aquest mateix dimarts ha mantingut una trobada en el seu despatx amb Xisco Duarte (PSIB-PSOE) i Miquel Lluís Mestre (Bloc), sembla que per primera vegada en molts dies hauria deixat entreveure les seves intencions polítiques respecte al pacte de governabilitat. Aquestes intencions que implicarien destituir de tots els seus càrrecs de responsabilitat municipal a tots els regidors socialistes, excepte a Joan Aznar que el divendres passat va anunciar la seva intenció de continuar en el Consistori com a regidor no adscrit, podria fer-se efectiva en les pròximes hores. Així ho hauria traslladat als seus socis de govern en el transcurs d’aquesta reunió. La decisió està pendent que sigui ratificada aquesta mateixa nit pel Comitè Local d’El Pi. En cas afirmatiu, la notícia podria fer-se oficial aquest mateix dimecres, sempre que no sorgeixin contratemps.

El mateix cap visible del Bloc per Felanitx, Miquel Lluís Mestre, s’ha mostrat molt pessimista respecte a les expectatives que el pacte pugui mantenir-se amb vida en els pròxims dies. Al seu judici i segons les seves pròpies paraules, “el pacte està mort”, afegint que “al final sembla confirmar-se una mort que és anunciada des de fa dies”.

Segons la seva opinió, “la incapacitat demostrada pel PSIB-PSOE a l’hora d’intentar resoldre els seus propis problemes interns han fet inevitable que la situació de crisi dins del pacte de govern s’hagi pogut superar”. Mestre, que s’ha mostrat especialment critic amb els socialistes, també ha considerat (en al·lusió a la reunió celebrada aquest passat dilluns per l’agrupació socialista de Felanitx), que “crec que s’ha reaccionat tard i malament”. Des del seu punt de vista, la decisió anunciada divendres passat per Joan Aznar “deixava entreveure que la situació s’anava complicant per moments i que anàvem entrant en un escenari que semblava difícilment reversible”. Sobre la petició anunciada per la Federació Socialista de Mallorca demanant a Joan Aznar que reconsiderés la seva decisió d’abandonar les files socialistes, “crec que arriba tard i no s’hauria d’haver arribat a aquest punt”.

La decisió anunciada divendres passat per Joan Aznar “deixava entreveure que la situació s’anava complicant per moments i que anàvem entrant en un escenari que semblava difícilment reversible”, segons Mestre

A curt termini s’albira l’entrada del PP de Catalina Soler en el nou govern municipal. Des del Pi manifesten que els agradaria poder continuar comptant amb la participació del Bloc dins del nou pacte. Mestre ha confirmat que aquest dimecres, i pendent dels esdeveniments que puguin produir-se en les pròximes hores, reunirà el seu partit en assemblea per a tractar la ruptura del pacte de govern i decidir la postura del seu partit respecte al nou panorama polític. El Bloc ara mateix es veu més fora que dins del futur govern municipal, però caldrà esperar quina és la decisió final que s’adopta en aquest sentit.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència