Connect with us

Comunitat

Salut comptabilitza 5 noves morts en centres geriàtrics de Balears

Salut comptabilitza 5 noves morts en centres geriàtrics de Balears

Cribatge massiu en la residència de la Bonanova després d’un nou brot amb deu positius

Cinc residents en geriàtrics de Balears han mort en les últimes 24 hores, la qual cosa situa en 130 els usuaris morts en aquests centres assistencials des de l’inici de la pandèmia.

Segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Salut, des d’aquest dilluns s’han diagnosticat 144 nous casos de la Covid-19, 41 més, mentre que el número de contagiats ingressats en unitats de vigilància intensiva s’ha incrementat en 2 casos, fins a un total de 66.

La xifra oficial de morts, que és la que confirma el Servei d’Epidemiologia i es transmet al Ministeri de Sanitat, ascendeix aquest dimarts a 286, 2 més que ahir, però no inclou les 5 últimes víctimes de les residències perquè acumula dies de retard.

Per la seva part, el Consell de Mallorca ha ordenat aquest dimarts un cribatge massiu en la residència de majors de la Bonanova després de detectar-se deu positius aquest passat cap de setmana.

En un comunicat, la institució ha informat que la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) va realitzar el dissabte i el diumenge més de 200 proves PCR a treballadors i usuaris de la Bonanova després de confirmar-se tres positius en dos mòduls de la residència.

En total hi ha 9 usuaris positius, que han estat ingressats en diferents hospitals, i un treballador, que compleix quarantena a casa seva.

Els dos mòduls on es van detectar els casos estan aïllats i s’han suspès les visites de familiars.

Són tendència