Connect with us

Societat

Almenys 193 migrants arriben a Balears en vuit pasteres, 50 d’ells en la costa del Migjorn

Almenys 193 migrants arriben a Balears en vuit pasteres, 50 d'ells en la costa del Migjorn

Moltes d’aquestes persones, procedents d’Argèlia, han estat rescatats en alta mar per un vaixell de l’armada francesa

Almenys 193 migrants han arribat des de la passada nit a Balears en vuit pasteres que han estat localitzades quan navegaven al sud de Mallorca, tres que han aconseguit arribar a distints punts de la costa del Migjorn i dues interceptades a la seva arribada a Formentera.

Segons ha informat la delegació del govern espanyol a Balears, un vaixell de l’Armada Francesa ha rescatat entorn de la mitjanit a 55 migrants que viatjaven en quatre petites embarcacions a 60 milles del cap Ses Salines.

Poc després, una fragata francesa, que també patrullava les mateixes aigües, ha trobat tres barques amb 40 ocupants, als quals ha rescatat i traslladat igualment fins al port de Palma.

Creu Roja i Sanitat Exterior han supervisat l’estat de salut dels 95 migrants amb la supervisió de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s’ha fet càrrec d’ells per a iniciar el procés de devolució.

D’altra banda, la Guàrdia Civil de Formentera, també entorn a la mitjanit, ha interceptat una pastera amb 9 ocupants albirada quan es disposava a desembarcar a la platja d’Es Mitjorn.

De matinada, la Guàrdia Civil ha trobat en Cala Llombards, en el municipi de Santanyí,  una embarcació en la qual havien viatjat 5 migrants que han estat detinguts.

Poc després han estat localitzats en la Colònia de Sant Jordi altres 9 homes que podrien haver arribat a Mallorca en la mateixa pastera.

En la següents hores han estat detinguts altres 46 migrants en diferents municipis del sud de Mallorca i s’han trobat altres dues pasteres en Cala Santanyí i Vallgornera (Llucmajor).

Posteriorment, un helicòpter de Salvament Marítim ha localitzat, a unes 60 milles al sud de Cabrera, un pot amb 14 migrants als qui ha rescatat la tripulació del vaixell “Marta Mata”, que els desplaça cap al port de Palma, on es preveu la seva arribada a primera hora d’avui capvespre.

El saldo total provisional de 193 persones arribades en 13 pasteres suposa la major arribada de migrants registrada en una sola nit a Balears.

Foto:@DrJpBurgues.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència