Connect with us

Vist a les xarxes

Seguirà Damiana Massutí els passos de Joan Aznar?

Seguirà Damiana Massutí els passos de Joan Aznar?

Fonts del seu entorn descarten que l’actual regidora de Festes de Felanitx prengui la mateixa decisió anunciada pel seu company de partit

Les diferències entre Joan Aznar i Damiana Massutí amb el cap de files dels socialistes locals, Xisco Duarte, són àmpliament coneguts en l’àmbit polític municipal. Una vegada coneguda aquest divendres la decisió adoptada pel fins ara secretari general del PSIB-PSOE a Felanitx, que per cert ha agafat per sorpresa a gairebé tots, la pregunta que sura ara mateix en l’ambient és saber si l’actual regidora de Festes seguirà els mateixos passos del seu fins ara company de partit. Damiana Massutí, ni de forma dictada ni tampoc de manera improvisada, s’ha pronunciat públicament referent a aquesta possibilitat.

Fonts de l’entorn de la jove política que han estat consultades per defrancdigital.com, consideren poc probable que Massutí decideixi abandonar també les files socialistes. Al·leguen principalment raons “ideològiques i de família”. Damiana Massutí descendeix d’una família que històricament sempre ha militat en el PSOE. Per aquest motiu, veuen poc probable que pugui decidir prendre la mateixa decisió anunciada aquest divendres per Joan Aznar, qui per cert tampoc s’ha pronunciat sobre les intencions polítiques de Damiana: “Només puc respondre per jo”.

Reaccions a la renúncia de Joan Aznar com a militant i regidor socialista a l’Ajuntament

JAUME MONSERRAT: “AMB LA RENÚNCIA D’AZNAR, ELS QUI CONTINUEN NEGANT UN PROBLEMA POLÍTIC A FELANITX, AVUI TENEN UN OBSTACLE MÉS QUE SUPERAR PER A DEFENSAR LA SEVA POSTURA”

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, en declaracions a Felanitx TV ha manifestat que la decisió anunciada per Joan Aznar “suposa un canvi més a tota la situació actual”. El batle ha declarat que aquesta decisió obliga a analitzar detingudament el que això comporta pel que respecta a la governabilitat i que té intenció de tractar la nova situació creada amb la resta de regidors de l’equip de govern i de forces integrants de l’actual pacte de govern.

Monserrat ha aprofitat les seves declaracions per a llançar un missatge als qui continuen negant l’existència d’una crisi política a l’Ajuntament de Felanitx. “Els qui defensen aquesta postura, després de la renúncia de Joan Aznar, tenen un obstacle més a superar per a defensar els seus arguments.

XISCO DUARTE RECONEIX QUE DESCONEIXIA LES INTENCIONS DE JOAN AZNAR

El cap de files socialistes a Felanitx, Xisco Duarte, en declaracions també a Felanitx TV ha reconegut que l’anunci del seu fins ara secretari general l’ha agafat de sorpresa, al mateix temps que reconeixia que en cap moment havia estat informat sobre aquestes intencions.

Després de la decisió de Joan Aznar “ara s’obri un nou escenari que no teníem previst i que trastoca els acords inicials del pacte”, ha dit Duarte, qui al mateix temps ha defensat que “són els partits polítics els qui signen els acords, no les persones, i a partir d’ara toca analitzar la nova situació creada”.

Ha demanat compressió i suport als militants socialistes en aquests moments de dificultat, al mateix temps que recordava la gestió heretada fa 12 anys després del pas del PP pel Consistori.

Per què el futur polític de Felanitx passa per Manacor?

MIQUEL LLUÍS MESTRE: “LA PRIMERA CONSEQÜÈNCIA DE LA RENÚNCIA D’AZNAR ÉS QUE EL PACTE HA PERDUT LA MAJORIA PER A CONTINUAR GOVERNANT”

El líder del Bloc per Felanitx, Miquel Lluís Mestre, també ha mostrat la seva sorpresa per la decisió aanunciada aquest matí per Aznar. Ha lamentat que el grup socialista de Felanitx no s’hagi mostrat capaç fins ara d’intentar donar una solució als seus problemes interns, que al seu judici “tal vegada s’han prolongat massa en el temps”.

Al seu judici, “la primera conseqüència de la decisió del fins ara regidor socialista és que l’actual pacte de govern perd els suports necessari per a continuar governant”, i que aquesta situació obliga al fet que “tots els partits signants de l’acord de govern analitzem conjuntament el succeït” perquè entén que “després d’això d’avui l’esperit inicial de l’acord de govern, subscrit fa ara any i mig, s’ha vist bastant alterat”. Ha reconegut que havia tingut oportunitat de comentar amb Xisco Duarte la decisió d’Aznar, però no ho havia pogut fer encara amb el batle Monserrat “amb qui fa dies intent parlar sense aconseguir-ho”.

AZNAR ANUNCIA LA SEVA DECISIÓ, HORES DESPRÉS D’HAVER CONVOCAT UNA REUNIÓ DEL COMITÈ LOCAL DEL PSOE DE FELANITX

La decisió comunicada aquest divendres per Joan Aznar “meditada des de fa molt de temps i molt incomoda per part meva” s’ha produït hores després que ell mateix, en qualitat de secretari general del PSIB-PSOE a Felanitx, hagués convocat una reunió del partit a nivell local per a dilluns que ve. El motiu de la convocatòria no era un altre que analitzar la situació política creada en el Consistori de Felanitx.

Ha sorprès el fet que Joan Aznar hagi comunicat de forma tan precipitada la seva decisió d’avui, sense donar peu al fet que la seva renúncia pogués ser tractada i analitzada entre els seus propis companys de partit al qual ha pertangut fins ara. Algunes fonts han reconegut que Aznar en els últims dies se sentia veritablement atabalat i superat per la situació. Aquesta circumstància, entre altres, probablement hauria precipitat els esdeveniments que s’han conegut avui divendres abans de migdia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència