Connect with us

Actualitat

La majoria dels agents de Manacor contagiats van contreure la malaltia fora de la seva activitat laboral

La majoria dels agents de Manacor contagiats van contreure la malaltia fora de la seva activitat laboral

Únicament 2 dels 8 afectats, ho haurien fet estant de servei

La Policia Local de Manacor ha fet una redistribució horària dels seus efectius per optimitzar al màxim els recursos disponibles i fer front a les 21 baixes relacionades amb la Covid-19 que hi ha entre els agents i així poder cobrir el servei de manera efectiva, segons ha informat l’Ajuntament de Manacor aquest dijous mitjançant una nota de premsa.

La plantilla de la Policia Local compta amb 84 efectius. Aquesta xifra suposa un dèficit d’uns 20 agents respecte a les necessitats reals del servei. Els casos positius de contagi detectats en les últimes hores, així com els agents obligats a fer quarantena, no ha fet mes que empitjorar la situació en el cos policial. Malgrat això, des de l’Ajuntament, s’insisteix que “els serveis estan garantits”.

En total, els agents que han donat positiu en les proves realitzades per detectar la Covid-19 són 8. D’aquests, 6 varen contraure el virus fora de l’activitat laboral i només 2 es varen contagiar desenvolupant les seves tasques professionals. Els 13 agents restants que es troben confinats ja han donat negatiu a la primera prova PCR que se’ls ha realitzat i, a l’espera que se’ls realitzi la segona i es confirmi el segon negatiu així com marquen els protocols, es preveu que es puguin reincorporar a la feina la setmana que ve.

El batle, Miquel Oliver, ha sol·licitat a la conselleria de Salut que es revisi el protocol de les proves Covid-19 per als serveis essencials, de manera que es puguin escurçar els terminis entre les dues proves PCR i no s’hagin d’esperar 14 dies

El protocol sanitari s’ha reforçat, de manera que s’han fet grups estancs. També s’han fet noves recomanacions per a l’ús de les zones comunes de les instal·lacions i per a la desinfecció d’estris i eines de feina.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha sol·licitat aquest mateix dijous a la conselleria de Salut que es revisi el protocol de les proves Covid19 per als serveis essencials, de manera que es puguin escurçar els terminis entre les dues proves PCR i no s’hagin d’esperar 14 dies. Així mateix, Oliver també ha demanat la col·laboració de la Policia Nacional perquè assumeixi les tasques de seguretat ciutadana que li corresponen. Igualment, el batle agraeix la col·laboració per part dels agents que s’han posat a disposició per cobrir el servei.

L’Ajuntament de Manacor pot assegurar que, amb aquestes actuacions, el servei està garantit. El protocol sanitari s’ha reforçat, de manera que s’han fet grups estancs. També s’han fet noves recomanacions per a l’ús de les zones comunes de les instal·lacions i per a la desinfecció d’estris i eines de feina.

Des de l’Ajuntament s’ha demanat la col·laboració de la Policia Nacional perquè assumeixi les tasques de seguretat ciutadana que li corresponen

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com