Connect with us

Actualitat

La cotxera-taller dels busos de la xarxa TIB a Felanitx estarà llesta el pròxim mes de novembre

La cotxera-taller dels busos de la xarxa TIB a Felanitx estarà llesta el pròxim mes de novembre

La instal·lació, ubicada al polígon de Son Colom, té capacitat per allotjar 38 autobusos, un taller, dos assortidors de càrrega ràpida de gas natural comprimit i un pont de rentatge

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel batle de Felanitx, Jaume Monserrat; el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten Johannes Van Bemmelen, han visitat aquest matí la futura cotxera de la nova flota de busos TIB que s’ubicarà  a Felanitx.

La instal·lació, ubicada al polígon de Son Colom de Felanitx, inclou una cotxera amb capacitat per allotjar 38 autobusos, un taller, dos assortidors de càrrega ràpida de gas natural comprimit i un pont de rentatge. Durant la visita també s’ha recorregut l’edifici que acollirà les oficines, una sala de descans i una zona per als conductors i personal d’operacions de les cotxeres que inclou també els vestidors. La nova cotxera s’acabarà de construir a finals de novembre i suposa un cost de 2.118.623 euros (amb l’IVA exclòs).

El conseller Marc Pons ha destacat que el nou servei de transport per carretera a Mallorca suposarà un bot qualitatiu importantíssim per al conjunt de l’illa i per a les comarques de Llevant i Migjorn especialment, on ara el servei té deficiències. Pons ha recordat la inversió de 478 milions en les noves concessions, “amb una flota de busos nous i no contaminants, que pràcticament jubilen els autobusos de benzina i dièsel”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que les cotxeres de Felanitx acullen no tan sols els tallers de manteniment i aparcament dels busos, sinó també el subministrament de gas natural, “no només per als autobusos sinó també per aquells vehicles privats de gas natural que ho precisin, fet que tindrà una repercussió molt positiva per a Felanitx”. Igualment, el conseller ha recordat que el nou servei suposarà un bot de nivell de primer ordre, “més freqüències, noves rutes directes i puntualitat”.

Per la seva banda, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha afirmat que “estam molt contents que Felanitx sigui un dels punts on el Govern ha decidit implantar un centre TIB per millorar les connexions de transport públic a les Illes”. “Construir unes cotxeres al polígon Son Colom esperem que revitalitzi el teixit industrial i comercial”, ha assegurat.

La nova infraestructura de Felanitx és una de les obres previstes en el contracte de la nova concessió del servei de transport públic de la zona Llevant-Migjorn que gestionarà l’empresa Sagalés-Caldentey. El servei d’aquesta zona s’incrementarà en un 39,5 % respecte del servei actual.

Són tendència