Connect with us

Comunitat

Balears suma 256 nous casos de contagi i 4 morts més, dos d’ells en residències

Javier Arranz.

Un de cada deu ciutadans de Palma, es veu afectat per mesures restrictives

La Conselleria de Salut ha detectat en les últimes 24 hores 256 nous casos de la Covid-19 i ha sumat a més a la xifra oficial altres 4 defuncions, per la qual cosa ja són 275 les persones mortes a les Illes durant la pandèmia.

Segons ha informat el departament de Salut, s’ha reduït en un dia un 3,3% el nombre de persones hospitalitzades, que és aquest dimecres de 311 ingressats en planta (7 menys) i 64 en vigilància intensiva (5 menys).

35 persones han rebut l’alta a l’hospital i 311 han estat registrades com curades per part del servei d’Atenció Primària.

El número de morts fet públic per Salut és l’oficial que comptabilitza i comunica al Ministeri de Sanitat el servei autonòmic d’Epidemiologia, que acumula dies de retard per la verificació de dades, per la qual cosa no contempla encara dues noves defuncions de residents en geriàtrics.

Amb aquestes dues morts, ocorregudes en les últimes 24 hores, el nombre actualitzat de víctimes mortals en les residències de tercera edat de l’arxipèlag ascendeix a 119.

Els casos actius entre els usuaris de les residències geriàtriques s’han reduït de 215 a 209, dels quals 94 estan hospitalitzats, i els treballadors infectats han passat de 94 a 91.

De total de nous positius diagnosticats, 196 s’han registrat a Mallorca, on hi ha ingressades en planta 249 persones amb covid-19 i altres 57 estan en l’UCI, mentre que Atenció Primària supervisa l’estat de 5.293.

El Servei de Salut ha informat també que 141 professionals sanitaris tenen actualment covid-19, mentre que 281 romanen en vigilància, xifres molt similars a les d’ahir.

43.000 veïnats de Palma tenen restringida actualment la mobilitat

Un de cada deu ciutadans de Palma, el 9,5% de la seva població, es veu afectat per les mesures restrictives específiques de moviment i de limitació de l’activitat comercial aprovades pel Govern balear i l’Ajuntament per a frenar l’avanç del coronavirus.

En concret, 43.000 veïnats de cinc zones de la ciutat, sobre una població total de 456.000 persones, estan subjectes d’aquestes mesures que ja s’apliquen en les barriades de Son Gotleu, la Soledat Nord, Cas Capiscol i part de Son Canals, i a partir d’aquest divendres s’estendran a la zona de l’avinguda d’Arquitecte Bennàssar.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència