Connect with us

Opinió

Reflexió sobre la plenària de Felanitx

Reflexió sobre la plenària de Felanitx

Em sembla que la senyora Vidal ha arribat a l’ajuntament felanitxer per fer-se notar

Si estàs en vigor la iniciativa que proposava al darrer article publicat en aquest mateix espai, és a dir, que aquelles persones que es presentin a qualsevol llista electoral han de demostrar abans uns coneixements suficients de la cultura i la llengua del territori corresponent i de la dinàmica de l’ajuntament o de la institució a la qual aspiren entrar, els pocs espectadors que assistírem a la sessió plenària de l’ajuntament de Felanitx (els polítics cobren per fer-ho), tal volta ens hauríem estalviat l’avorriment d’escoltar el rosari de propostes, precs i preguntes de la nova regidora de VOX, la senyora Vidal, com l’anomenen per la Sala.

Resulta absurd presentar una moció d’urgència per poder veure el contracte de l’empresa de la recollida de fems, qualsevol membre del consistori té dret a consultar una documentació d’aquest tipus, sense haver-ho de demanar com a una moció urgent. Tampoc és de raó utilitzar la plenària per demanar els motius pels quals, algunes vegades, el semàfor de s’Horta està apagat. Tal volta, emperò, la senyora Vidal no va fer aquestes pífies i altres similars, per ignorància, pot ser que ho fes perquè sabia que a la plenària hi hauria les càmeres de la televisió local enregistrant l’esdeveniment i volia acaparar tant de protagonisme com fos possible: una pràctica molt habitual entre els partits de dretes, amb referents com l’Arrimadas, la Cayetana i altres. Supòs que per això, perquè sabia que havia de tenir una bona partida de minuts de glòria, la senyora Vidal s’havia fet el monyo alt i portava una mascareta de la Guardia Civil.

Altres perles de la seva intervenció, no les record totes, semblaven dictades per Jorge Campos o algun dels altres ideòlegs del partit: referències a l’adoctrinament catalanista que, segons ells, es practica a les escoles; oposició al pregoner de festes, una persona amb un ampli currículum en el camp de la investigació bacteriològica, només perquè s’ha declarat partidari de l’apropament dels presos d’ETA al País Basc; protestes per la declaració de l’origen català de la llengua pròpia d’aquesta comunitat, la marginació del castellà i altres fantasies, sempre de cara a la galeria.

Em sembla que la senyora Vidal ha arribat a l’ajuntament felanitxer per fer-se notar, tal volta per utilitzar el seu càrrec per anar pujant graons en la política autonòmica o estatal. Crec que ens donarà molt per parlar.

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència