Connect with us

Societat

Les ‘dictades respostes’ de Damiana Massutí en el ple de Felanitx

Les 'dictades respostes' de Damiana Massutí en el ple de Felanitx

La regidora socialista consultava contínuament el seu portàtil a mesura que responia les preguntes plantejades per la portaveu del PP, Catalina Soler

El ple d’aquest passat dilluns a Felanitx no passarà a la història per ser una sessió que servís per a aprovar grans acords municipals. L’apartat de preguntes va acaparar bona part de la sessió. La crisi existent en el pacte i que alguns intenten justificar dient que tot es tracta d’un invent dels periodistes, va sobrevolar les més de dues hores que va durar la sessió plenària.

Fins a 40 preguntes va arribar a formular la portaveu del PP, Catalina Soler, 15 d’elles relacionades amb la situació política de l’actual pacte municipal. Xisco Duarte, Joan Aznar (PSIB-PSOE) i Miquel Lluís Mestre (Bloc per Felanitx) van acaparar l’atenció de la majoria de preguntes plantejades per la representant conservadora. El batle, Jaume Monserrat, només va ser interrogat, curiosament, en dues ocasions respecte a la crisi política. Un fet que no va passar desapercebut entre la resta de grups municipals. Les respostes de Monserrat, com ja vam dir en una crònica anterior, tampoc van servir per a donar resposta als dubtes existents en aquest sentit, però va poder llegir-se entre línies que la situació no és precisament de color de rosa entre alguns membres del tripartit.

L”interrogatori polític’ de Soler va començar amb dues preguntes dirigides a la delegada de Festes, la socialista Damiana Massutí, que s’ha estrenat aquesta legislatura en això de la cosa pública. La primera d’elles feia referència al reglament de funcionament de les Corporacions Locals i en particular a l’escrit que el batle Monserrat, hauria remès el 21 d’agost a aquesta regidora, recordant-li la postedad que té a l’hora de nomenar o destituir els membres de l’equip de govern.

Massutí va respondre que aquest escrit l’hauria sol·licitat ella mateixa al batle “a petició pròpia”. Així d’escarida va ser la resposta.

La segona pregunta-critica que va traslladar Soler a la pròpia delegada de Festes tènia que veure sobre si creia que havia comès algun error en la seva gestió durant l’últim any, tenint en compte que l’any passat va estrenar el càrrec amb la totalitat de les festes pràcticament contractades i enguany no s’han pogut celebrar arran de la crisi sanitària. La resposta de Massutí va ser, novament, un escarit ‘No’.

Va provocar una certa sorpresa entre els presents a la Sala, que en les dues respostes de la representant socialista, aquesta pràcticament no apartés la vista del seu portàtil a l’hora de respondre les preguntes que li havien estat plantejades. En la seva primera intervenció, fins i tot va arribar a torbar-se més del compte en obrir boca pendent del text que no arribava. Poc després interpretarem que a la delegada de Festes algú de manera telemàtica li estava dictant les respostes al seu ordinador abans de respondre.

No deixa de sorprendre que respostes tan breus i concises no poguessin ser memoritzades per la pròpia interrogada. Al cap i a la fi, tampoc es tractava d’un examen oral per a doctorar-se en Física i Química.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència