Connect with us

Societat

Santanyí suspèn ‘Sa Fira’ d’enguany

Santanyí suspèn 'Sa Fira' d'enguany

Com a contraprestació, el Consistori ha decidit impulsar una campanya de suport al comerç local

Sa Fira que Santanyí feia comptes poder celebrar el penúltim dissabte d’octubre, més concretament el pròxim dia 24 d’octubre, finalment no se celebrarà. La situació provocada per la crisi sanitària derivada de la pandèmia, així com les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries, han obligat a l’equip de govern municipal a prendre la decisió de suspendre la fira d’enguany.

Aquest dimarts, la batlessa, Maria Pons, i el regidor de Comerç, Fires i Mercats, Antoni Matas, han traslladat la proposta a la mesa de seguiment de la Covid-19 de Santanyí, que reuneix responsables sanitaris, de seguretat i polítics, que s’han mostrat totalment d’acord amb la suspensió.

Segons ha explicat Matas, “és una decisió que no ens ha agradat prendre, però, evidentment, donades les circumstàncies, és l’adequada. Era un dia que reunia molta gent al nostre municipi, i en cap cas arriscarem la salut de ningú, però això no vol dir que els comerços hagin de tancar. Per aquest motiu, la regidoria de Comerç impulsarà una campanya de suport al comerç local, no només pel dia 24 d’octubre, sinó per a cada dia de l’any. Santanyí té una oferta comercial molt important, amb botigues, restaurants, forns, tallers… no fa falta sortir del municipi per anar a comprar, i la resta de Mallorca també ha de saber que els rebrem amb les portes ben obertes complint amb les mesures de seguretat i d’higiene”.

El municipi compte amb gairebé 900 comerços

Al municipi de Santanyí hi ha gairebé 900 comerços, amb cinc mercats setmanals distribuïts entre diferents nuclis: al poble de Santanyí tots els dimecres i dissabtes, a s’Alqueria Blanca els dimarts, i a Calonge i es Llombards els dijous. Es tracta d’una oferta comercial reconeguda a tot el món, que compta amb milers de visitants cada any, i enguany, l’Ajuntament de Santanyí, vol engrescar a tots els residents a l’illa a utilitzar-lo per fer les seves compres o per passar un gran dia. Per aquest es posarà en marxa una campanya de suport al comerç local.

Són tendència