Connect with us

Vist a les xarxes

Un estudi adverteix sobre la relaxació de l’ús de la mascareta en presència de persones conegudes

A partir del pròxim dilluns: El Govern imposarà l'ús obligatori de mascareta al marge de la distància de seguretat

En el conjunt de territoris de l’Estat, un 33% dels brots registrats des del final de la desescalada es produeixen en l’àmbit social

La relaxació de les mesures de prevenció en presència de persones en les quals es confia explica l’elevat nombre de contagis que es produeixen en grups d’amics i en reunions familiars. És la principal conclusió d’un estudi del grup de recerca Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) basat en 3.147 persones.

L’estudi en qüestió ha analitzat el comportament dels ciutadans en carrers, supermercats, parcs públics i terrasses de bars i restaurants. És a dir, en quatre entorns diferents que inclouen tant interiors com exteriors i tant interaccions amb coneguts com amb desconeguts.

On més habitual ha estat l’ús de mascaretes ha estat en supermercats, que són entorns tancats en els quals s’interactua amb desconeguts. El 94% de les persones fan ús d’aquesta protecció. Als carrers, espais oberts en què s’interactua amb desconeguts, també és habitual l’ús de la mascareta. La solen dur el 71% dels ciutadans observats.

Però l’ús correcte de les mascaretes cau en picat quan estem amb persones a les quals coneixem, segons les conclusions d’aquest estudi.

Són tendència