Connect with us

Actualitat

El batle no aclareix els dubtes sobre la continuïtat de l’actual pacte de Felanitx

El batle no aclareix els dubtes sobre la continuïtat de l'actual pacte de Felanitx

La portaveu de PP, Catalina Soler, va aprofitar el ple d’aquest dilluns per formular fins a 15 preguntes relacionades amb la crisi entre els partits integrants de l’actual govern municipal

El pacte entre el PI, PSIB-PSOE i Bloc per Felanitx segueix en peu, pel que vam poder veure en l’últim ple municipal celebrat aquest dilluns a la nit. Ni un petit indici de desmarcatge entre els diferents grups que formen el pacte a l’hora de les votacions. Malgrat això, va quedar clar que el futur més immediat presenta nuvolades pel que fa principalment als representants d’El Pi i el cap de files socialista, Xisco Duarte.

Els diferents portaveus dels grups del pacte en qüestió, no es van estendre en excés a l’hora de respondre a les 15 preguntes que la portaveu de PP, Catalina Soler, va plantejar sobre l’assumpte. La representant conservadora va traslladar preguntes per tots i cada un dels principals representants de l’actual equip de govern: Xisco Duarte, Joan Aznar, Damiana Massutí, Miquel Lluís Mestre i en última instància el batle, Jaume Monserrat, que novament va mesurar molt les seves paraules, però va deixar entreveure alguna pista pel que fa a quin pot ser el futur més immediat del pacte.

Jaume Monserrat: “Si una taula es sustenta sobre 9 potes, totes han de suportar el mateix pes”

Soler va demanar a Monserrat si estava satisfet, un any després, dels resultats del pacte i si a dia d’avui repetiria el mateix acord de govern municipal. El batle va explicar que tot i les possibles desavinences entre partits, el Consistori en cap moment ha deixat de funcionar i l’equip de govern ha atès en tot moment les seves responsabilitats pel que fa a les seves àrees de gestió municipal. Respecte a si a dia d’avui repetiria el mateix pacte de govern subscrit el mes de juny de 2019, Monserrat s’ha reafirmat en respondre que sí, “però afegint més punts en l’acord”, segons les seves pròpies paraules. Sense entrar en el fons de la qüestió, s’ha limitat a exposar com a exemple que “si una taula es sustenta sobre 9 potes, totes han de suportar el mateix pes”. Potser aquesta va ser la millor manera que se li va ocórrer a Monserrat a l’hora d’explicar que el pacte municipal ara mateix sofreix de coixesa.

Les preguntes dels diferents grups de l’oposició, Vox, PP i Unides Podemos, han centrat bona part del ple d’aquest dilluns.

En una de les seves intervencions el cap de files socialista, Xisco Duarte, es va reafirmar que confia que el mes de maig de 2021 sigui investit nou batle. Segons les seves paraules, “així figura en el pacte subscrit en el seu moment, i res ha passat fins ara per pensar el contrari. Els acords estan perquè es compleixen”, va emfatitzar.

Xisco Duarte, es va reafirmar que confia que el mes de maig de 2021 sigui investit nou batle

Per part seva, la regidora de Festes, Diamana Massutí, interrogada per la portaveu del PP, Catalina Soler, a qui va acusar de no haver fet res en dos anys, va defensar la seva gestió al capdavant d’aquest departament, al mateix temps que manifestava que la resolució que li va fer arribar el batle Monserrat, el passat dia 21 d’agost, on li recordava la seva facultat per a ratificar o destituir dels seus càrrecs als regidors/as, va ser a petició de la pròpia interessada, segons va dir la representant socialista.

El regidor del Bloc per Felanitx, Miquel Lluís Mestre, també es va defensar de les preguntes de Soler defensant que el municipi havia avançat en aquests últims anys en matèria mediambiental, al contrari de la postura defensada per la portaveu del PP.

En un altre apartat del rosari de preguntes formulades per la representant de l’oposició municipal, el regidor socialista i responsable de la Brigada municipal, Joan Aznar, va dir desconèixer que el seu company de partit, Xisco Duarte, hagués demanat mesos enrere el seu cessament al batle Monserrat. La portaveu del PP, va aprofitar moltes de les seves preguntes per a deixar caure els problemes en matèria de neteja que presenta el municipi. En aquest sentit, el responsable de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, es va comprometre, abans de cap d’any, a presentar a tots els grups municipals el nou esborrany que haurà de regir el nou contracte del servei de neteja i recollida de residus sòlids urbans.

El responsable de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, es va comprometre, abans de cap d’any, a presentar a tots els grups municipals el nou esborrany que haurà de regir el nou contracte del servei de neteja i recollida de residus sòlids urbans

En matèria de Cultura, Soler també va demanar al delegat de Cultura, Xisco Duarte, deixant entreveure decisions partidistes vinculades al seu departament “tenint en compte si el demandant havia votat al PSOE o no”. Duarte es va defensar remetent a Soler al fet que repassés totes les actuacions culturals que s’havien anat organitzant en el municipi des del mes de juny de 2015. Duarte va desmentir rotundament que aquesta suposició que va deixar caure Soler en la seva pregunta correspongués amb la realitat.

Finalment, la portaveu del PP va insistir en demanar-li al futur candidat a la batlia de Felanitx, davant la possibilitat que sigui investit el pròxim mes de maig de 2021 segons estableix el pacte subscrit ara fa un any i mig, si es veia capaç d’impulsar actuacions urgent i necessàries que ara com ara “ni tan sols s’han iniciat” en referència al nou PGOU, l’anunciada modificació dels llocs de treball entre els funcionaris, la deixalleria, un nou centre de salut en Portocolom, la instal·lació de la fibra òptica en el mateix nucli costaner, la licitació del nou contracte del servei de recollida de residus, etc.

La resposta del regidor socialista va ser poc concisa, tal vegada condiciona per la incerta situació política que ara mateix travessa el pacte municipal.

Són tendència