Connect with us

Actualitat

Hisenda suspendrà la regla de despesa als ajuntaments

El govern espanyol, amb aquesta mesura que es mantindria fins al 2021, permet donar major liquiditat als organismes municipals

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que la intenció del govern espanyol és suspendre la regla de despesa durant 2020 i 2021 perquè els ajuntaments puguin gastar els seus romanents després del fracàs del decret de l’Executiu que va ser rebutjat la setmana passada per una àmplia majoria del Congrés.

Montero, ha reconegut aquest dilluns en una entrevista, que aquesta mesura és imprescindible perquè els ajuntaments puguin disposar de majors recursos en un moment especialment delicat per la pandèmia.

Montero ha explicat que la seva intenció és plantejar aquesta proposta als grups parlamentaris per a impulsar un nou decret llei que substitueixi al derogat la setmana passada.

Precisament la Junta de Portaveus de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) es reuneix aquest dilluns per a cerscar solucions a la falta de liquiditat dels consistoris i després que tots els partits, excepte el PSOE i Unides Podem rebutgessin la primera proposta plantejada pel govern espanyol.

Són tendència