Connect with us

Societat

Capdepera, Llucmajor i Sant Joan, lideren la taxa de contagis registrats fins ara en el Llevant, Migjorn i Pla de Mallorca

Capdepera, Llucmajor i Sant Joan, lideren la taxa de contagis registrats fins ara en el Llevant, Migjorn i Pla de Mallorca

Curiosa estadística a Petra: El municipi segueix sense registrar cap cas positiu entre els seus veïnats

Les xifres corresponen al passat dia 7 de setembre. Fins avui, lògicament, poden haver sofert alguna sensible variació. Però les xifres quant al nombre de casos positius diagnosticats fins a la data, posen a les clares que Capdepera, pel que respecta al Llevant, ha estat el municipi més castigat per la incidència de la pandèmia amb 73 casos confirmats, dels quals 29 van ser diagnosticats per prova PCR en els últims 14 dies.

Malgrat que Manacor, amb 179 positius fins avui, ostenta la major xifra del Llevant, proporcionalment pel nombre d’habitants el municipi gabellí li supera, ja que el total de positius ve a representar una taxa de 615 casos per cada 100.000 habitants, mentre que en el cas de la capital del Llevant aquesta xifra cauria fins als 409 casos per cada 100.000 habitants. En el cas de Manacor, convé destacar que s’han detectat 74 casos per prova PCR en els últims 14 dies.

En el cas del Pla de Mallorca, Sant Joan és el municipi que presenta la major taxa de contagis per nombre de residents. S’han detectat 26 casos positius fins avui, la qual cosa suposa una taxa de 1233 casos per cada 100.000 habitants. Cal recordar que el municipi compta amb poc més de 2.100 habitants empadronats. En aquest municipi, s’han detectat 11 casos per prova PCR en els últims 14 dies, la qual cosa ve a representar 522 casos per cada 100.000 habitants. En aquestes xifres no figuren els nombrosos casos detectats setmanes enrere en la residència de la localitat, que són comptabilitzats en l’apartat de centres geriàtrics.

En el cas del Pla de Mallorca i malgrat la proximitat amb Sant Joan, cal destacar la situació que es ve donant al llarg de tota la pandèmia a Petra. Fins avui no s’ha diagnosticat cap positiu entre els seus veïnats. Segon municipi del Pla amb major nombre de residents, després de Porreres.

Pel que respecta al Migjorn de Mallorca, Llucmajor ha estat amb diferència el municipi amb més contagis de la zona. Fins al passat dia 7 de setembre, en aquest municipi s’havien confirmat 302 positius per la Covid-19, la qual cosa representa una taxa de 818 casos per cada 100.000 habitants. D’aquests casos, 86 s’haurien diagnosticat en els últims 14 dies mitjançant proves PCR.

Escassa incidència de la Covid-19 a Ses Salines. En aquest petit indret, només s’han diagnosticat 8 casos durant tota la pandèmia

Les xifres de Llucmajor són considerablement superiors a les xifres que llancen altres municipis de la zona. Santanyí acumula 38 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia (representa 311 casos per cada 100.00 habitants). Campos suma 61 casos positius, 17 d’ells en els últims 14 dies mitjançant proves PCR. Les xifres globals del municipi campaner representen 562 casos per cada 100.000 habitants.

En el cas de Felanitx, s’han detectat 61 casos confirmats per la Covid-19 en el municipi, la qual cosa representa una taxa de 343 casos per cada 100.000 habitants. Del total de casos, 13 han estat localitzats després de sotmetre’s a proves PCR.

Escassa incidència de la Covid-19 a Ses Salines. En aquest petit indret, només s’han diagnosticat 8 casos durant tota la pandèmia, cap d’ells en les dues últimes setmanes.

Aquests resultats han estat obtinguts pels resultats que la Conselleria de Salut ha remès al Ministeri de Sanitat.

Són tendència