Connect with us

Opinió

Ha mediat Jaume Font en la crisi política de Felanitx?

Ha mediat Jaume Font en la crisi política de Felanitx?

Una possibilitat que ha estat desmentida en les últimes hores, però que ha estat molt comentada en diferents cercles polítics del municipi

En deontologia periodística, es coneix per Llei dels titulars de Betteridge (o simplement Llei de Betteridge) una màxima que diu que, “qualsevol titular en forma de pregunta pot ser respost amb un no”. Dit això, passam a analitzar el motiu de la nostra consulta.

Insistim. Ha intervingut com a mediador l’expresident d’El Pi, Jaume Font, en la crisi oberta en el pacte de govern de Felanitx?. Molt probablement molts de vosaltres vos demanau que pinta ara la figura de Font en tot això. Idò, es la mateixa pregunta que ens feim nosaltres mateixos. I a què ve ara aquesta suposició ?. Ens explicam.

Dissabte passat la regidora d’El Pi en el Consistori de Felanitx i actual delegada de Portocolom, Turisme i Comerç, Melanie Mesquida, va estar menjant en el restaurant ‘Los Patos’, en el Port d’Alcúdia, propietat de la família de l’expolític de Sa Pobla. No ho hem descobert nosaltres. Va ser la pròpia Melanie qui va donar compte públicament del fet pujant una fotografia del moment en la seva pàgina particular de Facebook. Una instantània que va donar peu a tota mena de suposicions i què amb el pas de les hores ha estat esborrada del seu propi perfil personal.

El fet no va passar per alt als sagaços professionals de la política, sempre pendents de tot i de tots, i que des de fa uns dies es mouen en permanent estat d’alerta en el cas concret de Felanitx. Em conten que la foto va ser molt comentada via WhatsApp.

Em consta, també, que Melanie ha desmentit que la seva visita a ‘Los Patos’, on per cert es menja extraordinàriament bé des de fa anys, tingués res a veure amb qualsevol assumpte polític. No tenim perquè no creure-la. Però existeixen dues raons de pes, què donen peu a pensar el contrari.

Arran de la crisi oberta en El Pi a principis d’aquest any, i que es va tancar amb la renúncia de Jaume Font al capdavant del partit, la practica totalitat de militants es van veure obligats a decantar-se (posicionar-se) en un sentit o un altre. Existeixin dos bàndols clarament enfrontats, fins i tot per raons ideològiques, què pretenien fer-se amb el control de l’aparell del propi partit. En el cas de la regidora de Felanitx, és sabut el suport que va demostrar, en el seu moment, en favor de l’expresident del partit.

I pel que fa directament a Jaume Font també és coneguda la bona sintonia política i personal que durant la seva etapa en actiu sempre va mantenir amb l’actual presidenta del Govern i cap de files dels socialistes a Balears, Francina Armengol, malgrat que la seva funció havia de ser la d’exercir d’oposició.

Li va demanar Armengol a Font que mediés en la crisi política de Felanitx ?. Sincerament, és una possibilitat que no podem confirmar plenament, però si ens atenim a l’argumentari exposat anteriorment tampoc podem descartar.

Sigui com sigui, Melanie Mesquida és lliure d’anar a dinar o sopar on vulgui i amb qui vulgui, només faltaria, però donades les actuals circumstàncies tal vegada no era el moment més indicat per a deixar-se caure pel Port d’Alcúdia.

Respecte a la possible mediació política de Font, en cas que s’hagi produït, creiem convenient i necessari insistir en allò que quan un decideix deixar-ho, ja ho ha deixat. No valen mitges tintes.

Per cert, des que ens hem tornat majors també hem deixat de creure en les casualitats. Manies meves.

Pep J. Bauçà

Són tendència