Connect with us

Societat

Canvis a la vista en les modalitats de tarifes de la llum

A partir del mes d’abril del 2021 deixarà d’existir la tarifa única de 24 hores

Arriben canvis, amb novetats importants, en les tarifes regulades de la llum. En un principi, els canvis estaven previstos a partir de l’1 de novembre d’enguany, però la crisi sanitària ha provocat que s’endarrereixin a l’abril de 2021.

A continuació intentarem, que no és fàcil, explicar-te en què consistiran les principals novetats en aquest sentit:

Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC), és a dir, el que abans es coneixia com a Tarifa d’Últim Recurs, que és el preu regulat que les comercialitzadores de referència et posen en el cas de no escollir una de les seves “atractives i avantatjoses tarifes de mercat lliure”. És la tarifa que té la majoria de gent. Però dins d’aquest PVPC, hi ha dues modalitats, per ordre de popularitat:

PVPC Indexat (2.0A)

La indexada és la tarifa d’accés més normal, regulada pel govern de l’Estat i que, si tens comptador intel·ligent, et fa pagar la llum a un preu diferent cada hora del dia, segons la demanda i els mercats. S’aplica en les vivendes amb una potència contractada de fins a 10 kWh.

PVPC amb discriminació horària (2.0DHA)

És la típica tarifa d’horari diürn i horari nocturn. Normalment s’ha de demanar que l’activin. Aquí hi ha dos preus: el més econòmic (durant la nit i fins al migdia) i el més car, que va de les 12 o 13 h (segons l’època de l’any) i fins les 22/23 hores de la nit. Aquí és on comencen els malabars per adaptar la nostra vida i les nostres rentadores a la franja horària més barata i estalviar en la factura.

Quins canvis ens esperen

S’aplicarà un mínim de potències de fins a 15 kWh (enlloc de 10, com fins ara). Això permetrà que algunes petites empreses se’n puguin beneficiar.

El PVPC passa a una sola modalitat (2.0TD):

A l’abril deixarà d’existir la tarifa única de 24 hores. A partir del canvi, només hi haurà una modalitat, que té tres preus diferents:

La barata. De les dotze de la nit a les vuit del matí i tot el cap de setmana i festius.

La cara. Les hores punta, que són de 10 a 14 h i de 18 a 22 h.

La d’un preu intermig, la resta d’hores. de 8 a 10, de 14 a 18 i de 22 a 24 h.

Ja pots començar a pensar la de peripècies que hauràs de fer si vols estalviar en la factura de la llum.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència