Connect with us

Actualitat

Xisco Duarte, el gran absent a la trobada entre el batle de Felanitx i els regidors socialistes

Xisco Duarte, el gran absent a la trobada entre el batle de Felanitx i els regidors socialistes

Reunió a tres bandes entre Jaume Monserrat, Damiana Massutí i Joan Aznar aquest dimarts a batlia; el cap de files del PSOE no ha estat present

La crisi en el si del pacte de govern de Felanitx segueix sense resoldre’s, si bé sembla haver entrat en una espècie de ‘calma tibant’ amb motiu de la pròxima sessió plenària que ha de celebrar el Consistori dilluns que ve. Tot sembla indicar que cap de les parts implicades en l’assumpte, contempla prendre cap decisió, ni en un sentit ni en un altre, fins que s’hagi celebrat el ple municipal de la setmana vinent. Per tant, qualsevol decisió política queda posposada fins més enllà del dia 14 de setembre.

Això no evita que continuïn produint-se reunions i contactes en un sentit o un altre. L’última trobada que ens consta ha estat el que han protagonitzat aquest mateix dimarts, en el mateix despatx de la batlia, Jaume Monserrat i els dos regidors socialistes, Damiana Massutí i Joan Aznar, sense la presència de Xisco Duarte. Curiosa absència la del cap de llista del grup socialista que dóna peu a moltes i variades interpretacions.

Xisco Duarte, el gran absent a la trobada entre el batle de Felanitx i els regidors socialistes

Xisco Duarte, segueix sense pronunciar-se respecte a la crisi política deslligada des de fa dies en el pacte de Felanitx.

Posats en contacte amb el batle, Jaume Monserrat, aquest ens ha reconegut la reunió en qüestió, si bé s’ha mostrat reservat a l’hora de revelar detalls sobre els assumptes tractats. La reunió ha servit per a analitzar la crisi oberta en el si de l’equip de govern, principalment entre els grups d’El Pi i Xisco Duarte, diferències que ara com ara semblen insalvables. El batle s’ha limitat ha dir que “mentre hi ha vida hi ha esperança”, si bé també reconeixia que “la situació està difícil” referint-se a les possibilitats que l’actual situació de crisi que es viu en el pacte pugui ser superada sense conseqüències.

El batle s’ha limitat ha dir que “mentre hi ha vida hi ha esperança”, si bé també reconeixia que “la situació està difícil” referint-se a les possibilitats que la crisi en el pacte pugui ser superada sense tenir conseqüències

Segons ha pogut saber defrancdigital.com per altres fonts, aquesta trobada també ha servit per a posar de manifest les postures enfrontades que mantenen Massutí i Aznar, partidaris de la seva continuïtat en l’equip de govern, respecte al seu company de files, Xisco Duarte, que fins avui no s’ha pronunciat en cap sentit. Malgrat els nostres reiterats intents, durant aquests últims dies no hem aconseguit contactar amb el cap de files socialista perquè pogués aportar les seves valoracions i defensar la seva postura.

La pràctica totalitat dels grups integrants del pacte, ha excepció del grup socialista, tenen previst celebrar en els pròxims dies reunions en clau local per a analitzar la difícil situació creada.

Un destacat i antic militant socialista de Felanitx , molt crític amb l’actitud de Duarte (a qui acusa de prendre decisions unilaterals al marge del partit), surt en defensa de Damiana Massutí, de qui diu que “s’ha volgut culpabilitzar políticament, sense que existeixi cap raó de pes que justifiqui el fet que hagi de dimitir”. La mateixa font recorda que les intencions de Duarte amb la regidora, són les mateixes que ja va pretendre mesos enrere quan va demanar al batle Monserrat el cessament del seu company de partit i actual secretari general del Comitè Local del PSIB-PSOE, Joan Aznar. “La història es repeteix”, afegia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència