Connect with us

Actualitat

Els casos positius asimptomàtics de residències seran aïllats a dos centres habilitats

Els casos positius asimptomàtics de residències seran aïllats a dos centres habilitats

La Conselleria de Salut i l’IMAS també han posat en marxa nous cribratges massius a més de 6.000 usuaris de centres geriàtrics per tal de prevenir la propagació de la Covid-19

El Consell de Mallorca, en coordinació amb la Conselleria de Salut, habilitarà dos centres per a separar de la resta de residents a aquells usuaris de geriàtrics que s’infectin de coronavirus mentre no presentin símptomes que requereixin la seva hospitalització.

De Juan ha detallat que des de l’IMAS es fa feina en dues línies bàsiques. La primera és la de cribratges massius a totes les residències de persones majors de Mallorca, tant públiques com concertades i privades. D’aquesta manera ja s’han començat a fer proves a tots els residents i treballadors d’aquests centres. Aquest servei, que està previst que s’amplii als usuaris de la xarxa d’inclusió i la xarxa d’atenció a persones amb discapacitat, permetrà en aquesta primera fase monitoritzar un total de 3.480 usuaris i 3.030 treballadors.

A la mateixa vegada que es realitzen aquestes proves es du a terme un pla de formació del personal propi i de residències per insistir en el compliment de les mesures d’autoprotecció per evitar contagis.

La segona línia de treball, consisteix en assegurar l’aïllament dels residents asimptomàtics que hagin donat positiu a la Covid-19, tal i com marca el Pla d’Actuació acordat entre els ministeris de Sanitat i el de Drets Socials.

Amb l’objectiu d’evitar que pacients positius convisquin amb persones que no tenen el virus, es durà a terme una reorganització dels espais. Des de l’IMAS s’ha negociat amb un grup privat habilitar dos espais. Un per a positius asimptomàtics (tant de centres públics com de centres privats) i un altre per a usuaris negatius en cas que sigui necessari que deixin la seva residència.

D’altra banda, s’està treballant per habilitar una nova residència per a usuaris positius. Es tracta d’un nou centre residencial que consta de 156 places, que es destinaran a usuaris positius asimptomàtics.

Així mateix la conselleria de Salut posa també a disposició a la xarxa 30 places a Verge de la Salut per atendre aquells usuaris afectats per la Covid que sí necessitin tractament hospitalari.

Pel que fa a les persones en risc d’exclusió social, s’està treballant també per habilitar un hotel de l’Arenal amb 160 places per atendre els positius asimptomàtics i poder-los aïllar de la resta d’usuaris de la xarxa d’inclusió o per aquelles persones que no poden fer aïllament al seu domicili.

Són tendència