Connect with us

Societat

Neix l’Associació Arrels Marines

L’entitat, recentment constituïda, té com a finalitat la reivindicar la importància de la posidònia i planteja la reforestació de praderies en zones com el port de Pollença, Cala Millor o Porto Cristo

Arrels Marines és una associació local que té com a objectius fonamentals la protecció i reforestació de praderies de Posidònia oceànica, així com l’augment de la consciència ecològica i l’educació ambiental a les Illes Balears. Aquesta entitat s’ha constituït recentment i està formada per biòlegs, bussejadors professionals i persones procedents de diversos àmbits

A partir d’aquest dilluns 27 de Juliol, els infants i joves que participen a les Estades d’Estiu d’Alcúdia gaudiran d’activitats formatives sobre la posidònia oceànica. Aquests tallers didàctics es duran a terme de dilluns a dijous, durant un total de 5 setmanes. Els professionals i voluntaris d’Arrels Marines oferiran xerrades als joves i infants d’Alcúdia amb informació general (sempre adaptada a l’edat dels participants) sobre la Posidònia, però també faran activitats més lúdiques i dinàmiques – com gimcanes, trivials, immersions a l’aigua per aconseguir que li perdin la por…- sempre amb aquesta planta com a protagonista.

Incrementar la consciència ecològica i l’educació ambiental de la població –tant local com turística- és un dels principals objectius d’Arrels Marines. A partir de la combinació de mètodes educatius tradicionals i alternatius, l’associació pretén reivindicar la importància de la posidònia a les Balears.

A banda d’aquesta part més didàctica i social, Arrels Marines contempla passar a l’acció i crear estacions de replantació funcional de posidònia. Després d’haver dut a terme un estudi inicial, s’han establert una sèrie de zones portuàries que, a priori, semblen òptimes per establir aquestes primeres estacions de replantació: el Port de Pollença o Cala Rajada serien algunes d’aquestes zones.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència