Connect with us

Actualitat

El xibiu il·legal de Cala Varques, precintat

El xibiu il·legal de Cala Varques, precintat

L’actuació s’ha pogut dur a terme una vegada ha estat autoritzada pel titular del Jutjat del contenciós-administratiu número 3 de Palma

Les contundents actuacions avançades setmanes enrere per defrancdigital.com contra les activitats il·legals que un estiu més s’estaven duent a terme en Cala Varques s’han fet efectives aquest divendres.

Un operatiu integrat per Agents de Medi Ambient, Policia Nacional, policia local de Manacor i l’IBANAT ha precintat, aquest divendres, el xibiu il·legal que, des de feia anys, funcionava a Cala Varques. L’operatiu ha retirat part dels estris i objectes que es trobaven dins les instal·lacions però davant la impossibilitat de retirar-los en la seva totalitat s’ha procedit a aixecar una acta de decomís i a precintar el recinte. L’ajuntament de Manacor procedirà, aquest dissabte, a retirar, amb la col·laboració dels Agents de Medi Ambient, la resta d’objectes i utensilis què hi han quedat.

L’actuació s’ha pogut dur a terme una vegada ha estat autoritzada pel titular del Jutjat del contenciós-administratiu número 3 de Palma. L’advocacia de la Comunitat autònoma de les Illes Balears havia sol·licitat, aquesta mateixa setmana, a instàncies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, una autorització judicial urgent per poder executar la Resolució d’execució forçosa del desmantellament de les instal·lacions signada, dia 24 d’agost, pel conseller de Medi Ambient i Territori.

La necessitat de comptar amb una autorització judicial per executar l’actuació es basa en què el propietari de les instal·lacions disposa d’un document notarial que certifica que el xibiu és el seu domicili. D’altra banda, el cas es trobava judicialitzat des de maig de 2019, quan la Conselleria va trametre a la Fiscalia de les Illes Balears dos expedients administratius relatius a aquest xibiu il·legal perquè estudiés la possible comissió d’un delicte de desobediència per part del propietari d’aquesta instal·lació.

Aquesta denuncia es va presentar una vegada s’havia constatat, fins a tres vegades, la negativa del propietari de la instal·lació il·legal a desmuntar-la, en virtut de la resolució del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, de dia 17 d’abril de 2019, on s’adoptaven mesures provisionals urgents. Aquestes consistien en la retirada de les instal·lacions, el cessament de l’activitat de venda de begudes i menjar, així com del dipòsit dels béns mobles associats a aquesta activitat.

Tot i que el cas es trobava sota tutela judicial, la Conselleria ha considerat necessari i urgent executar la resolució i desmuntar les instal·lacions.

Són tendència