Connect with us

Actualitat

El pacte de govern de Felanitx penja d’un fil

El pacte de govern de Felanitx penja d'un fil

Les tensions internes entre alguns regidors de l’equip de govern obri una bretxa que ara mateix sembla insalvable

Les aigües baixen remogudes des de fa setmanes en el pacte de govern de Felanitx. Les tensions entre alguns membres del pacte (El Pi, PSIB-PSOE i Bloc per Felanitx) han anat ‘In Crescendo’ amb el pas dels dies i les hores, fins al punt que ara mateix caben totes les possibilitats respecte al seu futur més immediat, segons ha pogut saber defrancdigital.com.

Sembla que les desconfiances entre alguns membres de l’equip de govern estan a l’ordre del dia d’algun temps ençà. La situació va arribar a ser irrespirable, segons reconeixen algunes fonts. Aquesta situació va fer que el batle Jaume Monserrat, setmanes enrere, decidís convocar una reunió, amb caràcter d’urgència, per a intentar llimar asprors i aclarir possibles malentesos. Podríem dir que el remei proposat pel batle va ser pitjor que la malaltia. La reunió únicament va servir per afegir encara més tensió entre les parts enfrontades. Duríssimes desqualificacions de la regidora de Festes i Joventut, Damiana Massuttí (PSIB-PSOE) contra la delegada de Portocolom i regidora de Turisme, Melanie Mesquida (El Pi), van acabar d’encendre els ànims i les desavinences entre els diferents grups polítics. Mesquida, molt afectada per tot el succeït, va fer saber als seus companys de l’equip de govern que ella no tornaria a assistir a cap altra Junta de Govern en la qual fos present la regidora del grup municipal socialista. Fins al dia d’avui ha complert la seva paraula. Massuttí, per part seva, s’ha negat a demanar disculpes davant Melanie Mesquida per les seves desafortunades paraules.

La situació, del tot insostenible, ha estat motiu de diverses trobades i reunions aquests últims dies entre representants d’El Pi i del grup socialista amb la finalitat de donar una sortida a la accentuada crisi creada després de la fatídica reunió convocada pel mateix batle.

Els dos grups municipals van decidir traslladar els fets ocorreguts a les respectives direccions polítiques de Palma. Mentre el grup regionalista va decidir ratificar el seu suport als seus representants polítics en el Consistori de Felanitx, la formació socialista va defensar el lideratge polític del seu cap de files en el municipi, Xisco Duarte, si bé deixava oberta la possibilitat d’exigir que la regidora Damiana Massutí abandonés les seves responsabilitats municipals.

Aquesta possibilitat, plantejada des de la seu del carrer Miracle de Ciutat, va ser tractada pocs dies després pels representants de tots dos grups polítics en l’àmbit local, que van prendre una decisió en aquest sentit: Damiana Massutti ha de deixar l’Ajuntament.

Les tensions en el govern municipal han anat ‘In Crescendo’ amb el pas dels dies i les hores, fins al punt que ara mateix caben totes les possibilitats respecte al seu futur més immediat

En aquesta trobada es va plantejar la possibilitat que el mateix batle, Jaume Monserrat, decretés el cessament de la regidora socialista per pèrdua de confiança. El primer edil es va negar a fer-ho per considerar que l’assumpte s’havia de resoldre des del grup municipal socialista. Finalment, es va decidir que aquesta setmana, més concretament aquest passat dimecres, el grup socialista registraria en les dependències municipals un escrit sol·licitant el cessament de la seva regidora, Damiana Massutti. Gairebé 48 hores després aquest escrit no ha estat lliurat en el Registre de l’Ajuntament.

Segons la secretària general dels socialistes de Mallorca i natural de Felanitx, Mercedes Garrido, que ha participat de manera activa en les trobades a escala municipal per a intentar salvar les desavinences entre totes dues parts, ha volgut restar importància a les tensions dient que “la situació cal centrar-la en les tensions lògiques que solen produir-se moltes vegades en els pactes de diferents forces polítiques”, al mateix temps que reconeixia i condemnava el comportament de Damiana Massuttí en la fatídica reunió que va acabar tensant, encara més si cal, les relacions entre els dos partits que pertanyen al govern municipal. Segons Garrido, “segons quins fets no formen part de l’ADN del Partit Socialista i tenen difícil justificació”.

Garrido no ha volgut referir-se a l’escrit que el grup socialista de Felanitx havia d’haver presentat en aquestes últimes hores demanant el cessament de la regidora socialista, remetent-nos a tractar l’assumpte directament amb Xisco Duarte, amb qui hem intentat contactar durant el capvespre d’aquest dijous sense que hagi estat possible la comunicació. Ho intentarem novament aquest divendres perquè pugui donar-nos la seva versió dels fets.

La pregunta ara mateix està en saber si el grup socialista ha decidit fer marxa enrere a l’hora de demanar el cap de Massuttí o la demora es deu a altres raons

La pregunta ara mateix està en saber si el grup socialista ha decidit fer marxa enrere a l’hora de demanar el cap de Massuttí o la demora es deu a altres raons. Sigui com sigui, la tensió política en el si del pacte de govern de Felanitx va creixent per moments fins al punt que qualsevol escenari ja és possible d’ara endavant. Algunes fonts donen per fet que el tripartit format pel Pi, PSIB-PSOE i Bloc per Felanitx difícilment acabarà la present legislatura, per no dir el mes de setembre. Veurem com acaba la cosa. Pinten bastos.

Seguirem informant.

Són tendència