Connect with us

Actualitat

Llucmajor realitzarà processos d’accés a la Policia Local coordinats amb Palma i Calvià

El Govern coordinarà la convocatòria dels processos dels tres municipis

El Govern i els Ajuntaments de Palma, Calvià i Llucmajor han acordat col·laborar en la realització de processos coordinats d’accés als respectius cossos de la Policia Local de cada municipi.

Segons ha indicat en un comunicat la Direcció general d’Emergències i Interior, aquest dimecres s’han segellat els protocols que permetran al Govern coordinar la convocatòria de tots els processos, per regularitzar les places interines actualment existents en cadascun dels tres cossos policials.

D’aquesta manera, l’Executiu balear exercirà la coordinació per a la celebració dels processos d’accés a la categoria professional de Policia Local, en els procediments que es convocaran pròximament en els municipis de Palma, Calvià i Llucmajor.

Així ho ha afirmat la consellera d’Hisenda i Administració Pública, Catalina Cladera, després de l’acte de signatura dels protocols d’intenció.

Aquesta figura legal es fa necessària atenent al fet que les competències per organitzar els processos de selecció per als funcionaris municipals pertanyen als propis ajuntaments.

La potestat del Govern, segons la Llei de Coordinació de Policia Local de les Illes, s’ha de cenyir a la de normativa i de coordinació. En la mateixa llei ja es preveu que a aquestes competències, se li puguin afegir altres per fixar les bases i els criteris uniformes per a la formació, selecció, promoció i mobilitat del personal dels policies locals.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència