Connect with us

Comunitat

La presencialitat per a l’alumnat de 2n d’ESO no està garantida a tots els centres, segons FAPA Mallorca

La presencialitat per a l'alumnat de 2n d'ESO no està garantida a tots els centres, segons un sondeig de FAPA Mallorca

La Federació d’Associacions de Pares ha mostrat la seva preocupació per la falta de l’espai necessari en els centres educatius que permetin reduir les ràtios d’alumnes per classe

La Federació d’Associacions de Pares FAPA Mallorca ha manifestat aquest dijous la seva preocupació per la falta de l’espai necessari en els centres educatius per a reduir les ràtios d’alumnes per classe en el nou curs escolar marcat per la crisi sanitària.

Les 65 associacions de famílies d’alumnes que conformen FAPA Mallorca es van reunir aquest dimecres en Assemblea Extraordinària i van exposar els temes que més preocupen les famílies després de fer una consulta en cada centre educatiu.

La seva principal preocupació, informa l’entitat aquest dijous en un comunicat, és la falta d’espai en els centres per a garantir la ràtio de 20 alumnes per classe, quan, segons la Conselleria d’Educació, 55 col·legis de l’illa han reportat que manquen d’aquest espai.

Especialment preocupant és, per al pares, que molts instituts de l’illa no podran desdoblegar els grups a partir de segon d’ESO i per tant hauran de fer classes semipresencials.

FAPA Mallorca també denuncia la falta de concreció i d’informació dels protocols sanitaris previstos, així com els plans de contingència.

Els pares estan així mateix intranquils amb els problemes de conciliació que tindran si els serveis complementaris, com el menjador o les activitats extraescolars, no es poden dur a terme. A més tenen dubtes sobre com es farà l’aïllament preventiu quan es detecti un positiu en una aula.

Són tendència