Connect with us

Comunitat

A Balears respiram aire contaminat, segons Ecologistes en Acció

“L’Informe de qualitat de l’aire 2016” posa de manifest que l’any passat es van reduir a les illes els nivells de partícules en suspensió, diòxid de nitrogen, ozó troposfèric i diòxid de sofre

L’associació Ecologistes en Acció assegura que els nivells de contaminació de l’aire a Balears estan per damunt dels índexs màxims recomenats per l’Organització Mundial de la Salut (l’OMS) en totes les zones habitades de l’arxipèlag.

“El Canvi Climàtic, el repunt del tràfic, el frau en les emissions dels automòbils i l’aposta per les energies brutes en detriment de les renovables, entre les causes d’un problema que afecta a la salut de la ciutadania, però també als cultius, boscos i espais naturals”, indica l’organització en un comunicat.

Encara que depassen els estàndards recomanats per l’OMS, els nivells de contaminació de l’aire de Balears estan dins dels marges legals excepte para els 150.000 residents d’Eivissa ciutat i en els municipis de la Serra de Tramuntana, destaca l’associació.

Les dades  recollides a “l’Informe de qualitat de l’aire 2016” d’Ecologistes en Acció procedeixen d’una vintena d’estacions oficials de mesurament i posen de manifest que l’any passat es van reduir a les illes els nivells de partícules en suspensió, diòxid de nitrogen, ozó troposfèric i diòxid de sofre.

Ecologistes en Acció retreu al Govern que incompleixi la seva obligació legal d’elaborar i aplicar plans de millora de la contaminació per ozó, “una negligència que està posant en perill la salut de 150.000 mallorquins i eivissencs i dels cultius i boscos”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència