Connect with us

Societat

El Govern anuncia un pla d’intervenció específic en aquells municipis amb majors taxes de contagis, entre ells Llucmajor

El Govern anuncia un pla d'intervenció específic en aquells municipis amb majors taxes de contagis, entre ells Llucmajor

Entre moltes altres mesures, es pretén reforçar el control del compliment de les quarantenes per part dels veïnats afectats

El Govern de les Illes Balears ha dissenyat un pla d’acció comunitària per controlar l’expansió de la Covid-19 a les barriades o municipis amb incidència més elevada de Sars-CoV-2. Així ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, després de la reunió que han mantingut al Consolat de Mar.

Armengol ha remarcat la important tasca de conscienciació des de les administracions, i amb treball conjunt amb totes les institucions i xarxes i entitats de les barriades i municipis, perquè la població actuï de manera individual i col·lectiva per frenar l’expansió de la malaltia. La presidenta ha explicat que “són mesures dirigides a ajudar la població perquè tots entenguem que hem d’aturar la transmissió comunitària. És molt important la responsabilitat de tota la població i institucions. Així vam tombar la primera onada i tombarem la segona. Però hem de ser capaços d’aplicar les mesures de seguretat”.

En aquesta direcció, el pla s’ha dissenyat a partir de quatre línies principals d’acció: la detecció precoç de tots els casos mitjançant la recerca exhaustiva; la gestió dels casos positius que sorgeixin mitjançant l’aïllament immediat; el desenvolupament de les mesures de control i seguiment actiu dels contactes estrets, i el control de la transmissió.

El Pla també inclou el control de la transmissió a la barriada o poble en concret. Per aquest motiu es preveuen visites domiciliàries als carrers amb més incidència per sensibilitzar sobre la realització de la PCR i concertar cita prèvia. També es faran visites domiciliàries a les persones aïllades. En aquesta direcció, el pla comptarà amb el suport de mediadors culturals, treballadors socials i educadors socials, s’encarregaran de realitzar les visites i recollir la informació de les necessitats bàsiques per a complir el confinament. També es facilitarà un telèfon per a realitzar consultes.

 A peu de carrer, es crearan punts d’informació covid on es donaran informació sobre mesures d’aïllament i per evitar la transmissió comunitària, alhora que instaran a reduir contactes socials i a seguir les normatives aprovades per contenir l’expansió de la malaltia. També hi haurà informació en cartells i es vigilarà l’estat de neteja de carrers, parcs i zones comunitàries. Pel que fa a l’inici del curs escolar, es posaran punts d’informació propers als col·legis i hi haurà un treball organitzatiu amb la comunitat educativa per a què infants i joves siguin agent de salut de la comunitat.

En la mateixa direcció, però més enllà del pla d’acció comunitària el Govern reforçarà el control del compliment de les quarantenes. Les persones que donin positiu per la malaltia rebran un ordre de confinament de Salut i aquest, alhora, serà remès a les forces i cossos de seguretat per vigilar el compliment. Armengol ha advertit que “molta gent que ha de fer el confinament no l’està executant de la forma que pertoca”, de manera que es posa en perill la salut pública.

11 municipis de Mallorca es veurien inicialment afectats per la decisió adoptada per les autoritats sanitàries

11 municipis de Mallorca es veurien inicialment afectats per la decisió adoptada per les autoritats sanitàries. Pel que respecta a les zones del Pla i el Llevant, no figura cap municipi. També queden al marge la majoria de nuclis urbans del Migjorn, ha excepció de Llucmajor que ve registrant altes taxes de contagi des de fa setmanes.

La relació inicialment de pobles de Mallorca afectats per aquesta mesura sanitària són els següents: Santa Maria, Deià, Esporles, Palma, Valldemossa, Marratxí, Alaró, Binissalem, Banyalbufar, Inca i Llucmajor.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com