Connect with us

Actualitat

Les residències de gent gran de Mallorca es converteixen en veritables nius de contagis

Les residències de gent gran de Mallorca es converteixen en veritables nius de contagis

Als nombrosos casos positius detectats el passat cap de setmana en els centres de Sant Joan i Montuïri, ara se li han afegit els centres de Capdepera i Cala Estància a Palma

Als nombrosos casos positius detectats el passat cap de setmana en els centres de Sant Joan i Montuïri, en aquestes últimes hores s’han afegit els centres assistencials Font de Sa Cala, a Capdepera i la residència de Cala Estància, a Palma.

A Capdepera existeixen a dia d’avui 10 residents i 4 treballadors contagiats. Aquest mateix dijous, també s’ha sabut que la Residència de gent gran de Cala Estància ha confirmat aquest dimecres un total de 15 residents positius, a més de tres treballadors. En aquest últim cas, el propi centre ha fet pública aquesta informació en un comunicat en el qual assegura que els afectats “es troben estables i controlats”.

També aquest dimecres s’ha pronunciat per primera vegada l’empresa encarregada de la gestió de la residència de Sant Joan, que bat el rècord absolut de casos positius entre els seus usuaris amb 83 contagis, la qual cosa suposa més del 70% dels seus residents, i dos morts. Segons l’empresa, “s’han aplicat protocols molt estrictes”. L’empresa detalla també haver contractat “personal de reforç exclusivament per a la gestió de la neteja de superfícies”, la posada en marxa de “lectura i registre de temperatura per a personal i familiars”, formació davant el virus per al personal laboral, PCR a càrrec de l’empresa per a aquells casos de treballadors que no la hi han fet per part de Salut i haver evitat “la rotació” de personal i “optimitzant l’ús d’epis”.

A més del brot de Sant Joan, el grup Sèniors, que gestiona altres cinc residències a Mallorca, té actiu un altre brot de contagis, encara que més petit, amb set casos positius entre usuaris de la residència de Montuïri.

Són tendència