Connect with us

Vist a les xarxes

Un jutge obliga a indemnitzar un acomiadament improcedent per la Covid amb 60.000 €

Així ho ha decidit un magistrat de Barcelona

Un jutge de Barcelona ha condemnat a una empresa a indemnitzar amb 60.000 euros a un treballador que va ser acomiadat de manera improcedent a principis d’abril, en ple estat d’alarma, contravenint el decret llei que prohibia fer fora empleats per causes relacionades amb la crisi sanitària .

A la carta d’acomiadament que la companyia va remetre el passat 2 d’abril al demandant, aquesta esgrimia “causes objectives de caràcter organitzatiu” per justificar l’extinció del contracte que, com la mateixa empresa va admetre, eren “alienes a la crisi sanitària i econòmica generada per la pandèmia “.

Davant aquest fet, remarca el magistrat, la quantitat a la qual ascendeix la indemnització per acomiadament improcedent “no exerceix efecte dissuasori algun, no arribant a cobrir ni una mensualitat del salari del demandant”, de manera que contravé el Conveni número 158 de l’Organització internacional del Treball.

Per aquest motiu, el magistrat ha decidit condemnar a la companyia afectada a pagar nou mesos de salari -equivalents a 60.000 euros- a l’afectat, de nacionalitat argentina.

Són tendència